Новини про зірок
Подобається

«З дитинства тато тер у макітрі…»: Фреймут поділилась відвертою різдвяною історією

09/01/2018     Автор: Ігор Нагорний
«З дитинства тато тер у макітрі…»: Фреймут поділилась відвертою різдвяною історією

Зіркова галичанка Ольга Фреймут поділилась теплими різдвяними спогадами з дитинства, передає Корупція.Стар

Популярне: «Лежить серед подушок і іграшок…»: Гайтана показала красунечку — доньку

“Найтепліші різдвяні спогади — з дитинства тато тер у макітрі мак на кутю. Нам не дозволяли облизувати макогін, щоб чоловік не був лисим. Ми з мамою ліпили найдрібніші вареннички. На столі було 12 страв і горіла з-за столу не можна було виходити, поки вона не догорить — щоб ніхто в родині не помер. У кутках кожної кімнати ми з братом і сестрою викладали часник від злих духів.

На Різдво я добре заробляла. Ходила в музичну школу, співали в церковному хорі, тому до справи підходила професійно. Молодших дітей у сім’ї вчила призабутих колядок, бо соромно було співати традиційну «Нова радість стала». І ми колядували під багатими хатами. А на старий новий рік ходили маланкою. У прабабусі вивідала щедрівки та приповідки, адаптувала під сучасність — було колоритно. Досі бережуть той зошит з маланкування. Сама вдягалася гарно — шелянова хустина, віночок. А брату поверх шапки на зав’язку причіпляла каструльку — він навіть збунтував якось і втік, бо на морозі…

Різдвяне диво сталося минулого року. На гірськолижному курорті в Шамоні. Ми з чоловіком у готельному номері біля каміну про щось мовчали. Тоді я була на перших місяцях вагітна Дунечкою. Його рука на моєму животику. І раптом наша донечка зарухалася! Боже благословення спогадом на все життя», – написала  Ольга Фреймут.