Зірка тижня
Подобається

«Феномен Олега Винника»: Хто він, блакитнооке щастя українських жінок і звідки він взявся, приголомшливі факти з життя співака

26/12/2017     Автор: Ігор Нагорний
«Феномен Олега Винника»: Хто він, блакитнооке щастя українських жінок і звідки він взявся, приголомшливі факти з життя співака

Його називають українським Стасом Михайловим, слова його пісень знає кожен другий, його обожнюють жінки та не тільки, та що тут казати він збирає стадіони (він зібрав "Україну" тричі поспіль). Олег Винник — тихе блакитнооке щастя тисяч українських жінок. Здавалось би, нічого особливого, проте його усмішка, голос та харизма зводять з розуму багатьох.

Не зважаючи на грандіозну популярність, Олег Винник досить рідко дає інтерв'ю і намагається не розповідати про своє особисте життя. Щодо біографії, то вона загальновідома, і це — дивовижна історія успіху та кар'єрного зростання. Історія, яка швидше нагадує сюжет фільму, аніж реальну історію.

Світловолосий хлопчик, якого пізніше назвали Олегом з'явився на світ на Черкащині наприкінці липня 1973 року. Школу закінчив у сусідньому районі. Ще з самого дитинства хлопець проявляв талант до співу і намагався по-різному його показати. Брав активну участь у шкільному житті, самотужки навчився грати на електрогітарі.

Після школи хлопець вступив на хормейстерський відділ Канівського училища культури. Там викладачі розгледіли талант хлопця і порадили йому зайнятись вокалом. У ці роки Винник став гітаристом місцевої групи, з якою підкорив не одну сцену.

Вже в 20 років обдарований юнак став солістом Черкаської філармонії.

Цікавим є той факт, що мати співака й досі живе у його рідному селі. За словами Олега, до неї періодично навідуються всякого роду журналісти і шанувальники з метою розвідати побільше інформації. Одна така розвідка закінчилась трагічно. Як розповів сам співак, після зустрічі з однією з його прихильниць, яка нахабно приїхала в село, мама потрапила до лікарні.

Разом з хором, у якому працював, Олег потрапив у Німеччину — по культурному обміну.Там він побачив, по-перше, «як люди живуть», по-друге — плакат мюзиклу «Привид опери». І раптом зрозумів, що хоче співати в мюзиклах.

І це стало його мрією. Повернувшись в Україну, Олег почав шукати всі можливі способи повернутись назад в Німеччину.

Для початку найняв репетитора з німецької мови, а пізніше знайшов програму з обміну: оселився в родині німецького хірурга, возив його дітей в школу, викладав їм музику і вокал, паралельно відвідуючи різноманітні прослуховування.

Знаковою для нього стає зустріч з  викладачем вокалу Джоном Леманном, який став першим фанатом молодого таланта. В ході дворічного навчання в Гамбурзі Олег відшліфовує свою майстерність і за допомогою авторитетного музичного педагога вокальний спектр хлопця значно розширився і в виконанні різних сценічних ролей, він з легкістю співає і тенором, і баритоном.

Перші ролі Олега були пробними. Протягом 2 років співак грав епізодичні ролі у відомих німецьких мюзиклах. А у 2003 отримав свою мрію —  зіграв головну роль  у мюзиклі "Знедолені" за однойменним романом Віктора Гюго. Винник отримав визнання, овації, любов публіки і ще до всього цього престижну відзнаку — «Новий грандіозний голос 2003» за версією авторитетного європейського музичного видання.

І тут почалось — виснажливі тури, постійна участь в кількох проектах одночасно, а також знімання в різноманітних телепередачах. Винник став успішним і затребуваним, так як і хотів.

Цікавим фактом в його біографії є — заняття бодібілдингом. Проте після отримання важливої ролі Жана Вальжана, Олег припиняє інтенсивні тренування. А з вигляду і не скажеш!

Понад десять років Олег Винник був зіркою німецьких телеекранів і його голосом насолоджувались любителі мюзиклів. Проте для усіх він був Жаном Вальжаном і напевно саме цей факт найбільше пригнічував Олега. Варто відзначити, що ще співаючи в мюзиклах молодик почав писати і власні пісні.

У 2011 році Олег Винник повертається в Україну і починає сольну кар'єру. Допомає йому в цьому давній друг, з яким він познайомився у Німеччині, Олександр Горбенко. Саме він першим повірив в Олега як в самостійного виконавця і навіть допоміг зняти перший кліп.

Так в Україні зароджується «феномен Олега Винника» — живі виступи та неймовірна енергетика від співака. Квитки розпродують в перший же день, зали заповнені, глядачі щасливі — і це все всього за 3 роки гастролів. Сьогодні Олег Винник нічим не поступається найвідомішим українським виконавцям і скажемо конкурент ще той. Його запрошують на всеможливі концерти, телепередачі та інші різноманітні медійні проекти. Його пісні "Ніно", "Вовчиця" та інші звучать на усіх українських радіостанціях. А для більшості українських жінок — Винник стає недосяжною, проте такою бажаною мрією.

А тепер запитайте будь-кого, чи знають вони Олега Винника? І відповідь буде однозначною — знають всі!

У чому ж секрет і чому ці пісні так чіпають глядачів? Як говорив сам співак, тому що у них справжні почуття і виходячи на сцену він переживає всі емоції, про які співає, переживає до останньої ноти, до останнього слова.

Щодо родини співака, то тут усе просто. Його близькі ніколи не були публічними особами та відомо про них мало. Як ми вже згадували, матір артиста живе у селі. Батько ж помер декілька років тому, саме по дорозі на концерт сина. Він так і не побував жодного разу на концерті улюбленого синочка.

Щодо особистого життя співака то це таємниця за сімома замками.

Про те, що серце співака вже зайняте, стало відомо ще в 2016 році. В одному з інтерв'ю Олег Винник зізнався, що закоханий. Його кохана — українка, проте пара не з'являється разом на публічних заходах. Винник навідріз відмовляється коментувати своє особисте, проте обіцяє, що якщо з'явиться "штамп у паспорті" його шанувальниці про це дізнаються.

"Ви бачили мою дружину? Не бачили! Тому що все особисте — табу. Природно, в 43 роки чоловік не може бути один. Але я не роблю жодного злочину, що не розповідаю про особисте життя"

А поки можна тільки здогадуватись, хто вона ця таємнича кохана, найзатребуванішого українського артиста наших днів.

ЗМІ неодноразово повідомляли, що обраницею співака може бути його бек-вокалістка Таюна, якій він навіть присвятив одну зі своїх пісень. Проте підтверджень цієї інформації немає.

Варто відзначити і достойну громадянську позицію співака. Йому неодноразово пропонували по гастролювати містами Росії. Проте зважаючи, що у нашій державі уже кілька років триває війна, Винник від таких заманливих пропозицій відмовляється.

«Запрошують, і дуже активно. Пропонують тури з великими залами. Нічого не змінилося, від концертів в Росії я відмовляюся. Знаю, що мене там будуть слухати тисячі людей. Але не можу дозволити собі поїхати, це дуже легкий і егоїстичний шлях. Я співаю про щастя і зраду, люди вірять моїм словам", — сказав Винник.

А також додав, що готовий заспівати для Володимира Путіна, але тільки в тому випадку, якщо це зупинить війну на Сході.

Олег Винник — дійсно феномен української музики. Активний гастролер, учасник багатьох медійних проектів, а з недавніх пір і суддя шоу "Х-фактор 8". Людина з великим серцем і неймовірним голосом. Неймовірно, правда?