Новини про зірок
Подобається

За скільки Зеленський продавав одну серію серіалу «Свати». Захмарна сума!

04/12/2017     Автор: Яна Романська
За скільки Зеленський продавав одну серію серіалу «Свати». Захмарна сума!

Студія "Квартал 95" Володимира Зеленського продавала одну серію телесеріалу "Свати" за 100-200 тисяч доларів, передає Корупція.Стар.

Автори не розкривають бюджетів на виробництво серіалу. Можна орієнтуватися тільки на ринкові цифри.

За словами глави Star Media Влада Ряшина, вартість виробництва однієї серії в Україні стартує від 30 тисяч доларів. І за ці гроші можна зняти не найякісніший продукт.

За оцінками глави "Медіа Групи "Україна" Євгена Лященка, ціна телегодини праймового серіалу може коливатися в діапазоні 35-60 тисяч доларів.


Оцінка директора "1 + 1 Медіа" Олександра Ткаченка нижче — від 20 тисяч до 50 тисяч за серію.

Разом, якщо врахувати, що в шести сезонах "Сватів" 64 серії плюс 4 серії фільму "Свати за кадром", бюджет вже випущених сезонів — мінімум 2 млн доларів.

До кризи ціна за одну серію для каналу "Росія 1" могла досягати 200 тисяч доларів.

"Для українських каналів ціна могла бути орієнтовно втричі нижча", — уточнює експерт в сфері продакшена Олександр Захлюпаний.


За його оцінками, Україна приносила близько 20% прибутку від продажу прав на серіал.

Популярне: Злата Огнєвич вразила шанувальників природнім виглядом

За даними українського Forbes, у 2015 році "1+1" платив за 25-хвилинну серію "Сватів" стільки ж, скільки за годинний випуск "Вечірнього кварталу" — 100 тисяч доларів.

Кіновиобництво приносить "Кварталу 95" 30-50% всього річного доходу, розповідав виданню керівник "Кіно Кварталу" Андрій Яковлєв.

В останні роки "Свати" також добре монетизувалися і в інтернеті. Як заявив Володимир Зеленський, тільки на YouTube "Свати" зібрали 800 млн переглядів.


Заробляти на "Сватах" могли і телеканали.

У прес-службі "1+1" відповіли, що серіал дивилися 82% телеглядачів в аудиторії 4+. Згідно з прайсом "1+1", опублікованому рекламним агентством "Соната", вартість 30 секунд реклами (один рекламний блок) у вечірній час досягає 50-60 тисяч грн без ПДВ.