Новини про зірок
Подобається

«Видатна людина, яких мало»: Померла відома співачка, на піснях якої виросли багато людей

23/09/2017     Автор: Ігор Нагорний
«Видатна людина, яких мало»: Померла відома співачка, на піснях якої виросли багато людей

У Грузії пішла з життя Народна артистка, видатна оперна співачка і педагог Цисана Татишвілі, передає Корупція.Стар

Популярне: Любовний трикутник? Як Камалія з чоловіком і партнером по шоу «Танці з зірками» Дмитром Жуком відпочивали разом

Про це розповіли в Тбіліському державному театрі опери та балету ім. Паліашвілі.

Лауреату Державних премій імені Шота Руставелі і Закарія Паліашвілі, відомому грузинському сопрано було 79 років.

“Тбіліський державний театр опери та балету висловлює глибоку скорботу і співчуває родині співачки і всьому музичному світі”, — йдеться в повідомленні театру.

Цисана Бежановна Татишвілі народилася 30 грудня 1937 року в Тбілісі. У 1963 році закінчила Тбіліську консерваторію по класу співу. В 1963 — 1992 роках — солістка Тбіліського театру опери та балету. Співала в ГАБТ (Москва) і Комише опер (Берлін).

Татишвілі виступала як концертна співачка, брала участь у виконанні монументальних творів. Камерний репертуар співачки включав виконання романсів Петра Чайковського, Сергія Рахманінова, творів німецьких та італійських майстрів, камерних творів Отара Тактакішвілі і Олексія Мачаваріані.

Гастролювала за кордоном – у ФРН, Польщі, Чехословаччині, Англії, Італії, Іспанії, Португалії, Австрії та Швеції. Викладала в Тбіліській консерваторії (професор).

У 2010 році перед будівлею Театру опери та балету імені Закарія Паліашвілі в Тбілісі була встановлена зірка, присвячена Цисане Татишвілі.