Новини про зірок
Подобається

ТЕРМІНОВО!!! Від смертельної хвороби померла заслужена артистка України, вона була легендою

13/07/2017     Автор: Ігор Нагорний
ТЕРМІНОВО!!! Від смертельної хвороби померла заслужена артистка України, вона була легендою

Заслужена артистка України і легенда радянської естради Тамара Міансарова померла в Москві на 87-му році життя у лікарні, передає Корупція.Стар

Популярне: «Малышка выросла»: співачка Ассоль вперше показала коханого, і де вона його знайшла? Тільки тримайте щелепу міцніше

Як повідомив чоловік співачки Марк Фельдман, Тамару Міансарову госпіталізували з запаленням легенів шостого липня.

Легенда радянської естради народилася 5 березня 1931 року в Кіровограді (Україна). Навчалася в Московській консерваторії, після закінчення якої працювала концертмейстером у ГІТІСі, але незабаром перейшла на естраду і почала виступати з сольними концертами.

У 1960 році в Московському мюзик-холі Міансарова брала участь у виставі "Коли запалюються зірки" поряд з такими артистами, як Марк Бернес, Кіра Смирнова і Капітоліна Лазаренко. У 1962 році артистка виступила з ансамблем Ігоря Гранова на VIII Всесвітньому фестивалі молоді і студентів у Гельсінкі, де була удостоєна першої премії та золотої медалі.

У 1963 році Міансарова стала лауреатом престижного пісенного фестивалю в Сопоті (Польща) за виконання пісні Аркадія Островського на вірші Льва Ошанина "Пусть всегда будет солнце". Пісня на багато років стала візитною карткою співачки. До найвідоміший хітів співачки також належать "Чорний кіт", "Летка-єнка", "Топ-топ", "Давай ніколи не сваритися".

У 1970 році, під час роботи в Москонцерті, Тамара Міансарової потрапила в немилість у керівників від культури і в результаті негласної заборони стала "невиїзною", а її виступу зникли з теле- і радіоефіру, гастрольна концертна діяльність стала неможливою. Артистка звільнилася з Москонцерту і в пошуках роботи покинула столицю. Міансарова 12 років пропрацювала в Донецькій обласній філармонії.

Жанровий діапазон співачки дуже широкий – від героїчних музичних балад і драматичних вокальних новел до жартівливої та дитячої пісні.

Тамара Міансарова є заслуженою артисткою України (1972), народною артисткою Росії (1996), співачка нагороджена орденами "Знак Пошани", "Дружби народів", "Дипломата Камбоджі", лаоським орденом "Трьох Слонів".

Артистка була заміжня чотири рази. Перший раз вийшла заміж за друга дитинства Едуарда Міансарова. У цьому шлюбі народився син Андрій, музикант, аранжувальник. Після цього шлюбу Міансарова вийшла заміж вдруге – за композитора Леоніда Гаріна. Третій чоловік – Ігор Хлєбніков, звукорежисер, колишній директор колективу співачки. Від цього шлюбу народилася дочка Катерина, поетеса. Понад 35 років Тамара Міансарова була одружена з скрипалем Марком Фельдманом.