Новини про зірок
Подобається

Зачарує КОЖНОГО українця! Відома співачка виконала поезію Шевченка у стилі блюз! Ви маєте це почути(ВІДЕО)

08/06/2017     Автор: Яна Романська
Зачарує КОЖНОГО українця! Відома співачка виконала поезію Шевченка у стилі блюз! Ви маєте це почути(ВІДЕО)

Пісня на вірш Тараса Шевченка «Якби з ким сісти хліба з’їсти» стала ще одним синглом культурно-мистецького проекту «Від Шевченка до Костенко». На музику поезію Кобзаря поклав композитор Дмитро Кацал. Він же заранжував пісню, запис якої було здійснено на студії FONіЯ Records, — передає Корупція Стар

Популярне: Фатальна красуня!!! Олена Кравець кардинально змінила імідж, тільки подивіться на цю секс-бомбу

 

Пісня «Якби з ким сісти хліба з’їсти» — продовження великого культурно-мистецького проекту «Від Шевченка до Костенко». У рамках цього проекту поезії найвидатніших українських поетів — Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Богдана-Ігоря Антонича, Василя Стуса, Ліни Костенко – стають піснями.

«Зізнаюся, я тільки недавно відкрила для себе поезію "Якби з ким сісти хліба з’їсти". Раніше якось не звертала уваги саме на цей вірш, хоч і читаю Шевченка доволі часто, А ще більшим відкриттям було для мене, коли Кобзар зазвучав у блюзі! Як влучно сказав Дмитро Кацал: "Так Шевченко ж писав у блюзі!". Саме тоді, коли я почала співати ці життєві і дуже глибокі рядки у цьому стилі, зрозуміла, про що вірш! Бувають миті, коли і мені бракує тієї рідної, безкорисливої душі, з якою можна, як писав Шевченко, "сісти хліба з'їсти" і не "одуріть на самоті"», — розповідає співачка Оксана Муха.


Проект «Від Шевченка до Костенко» зародився з іншого вірша Тараса Шевченка «Зоре моя вечірняя», який Кацал вирішив покласти на музику «Місячної сонати» Людвіга ван Бетховена. Цієї весни Оксана Муха презентувала пісню «Вечірнє Сонце» на поезію Ліни Костенко. А наступна прем’єра проекту, робота над якою уже на фінальному етапі, — композиція «Листопад», написана за однойменним віршем Богдана-Ігоря Антонича.

Урешті творці «Від Шевченка до Костенко» планують об’єднати усі сингли в однойменний альбом.

Оксана Муха – українська співачка. У її репертуарі: твори від стародавньої української народної пісні — і до сучасної авторської та експериментальної музики. З капелою «Дударик» Оксана Муха з 2007 р. дебютує на професійних сценах та видає свій перший сольний CD «RE:SHETO» (2010 р.). Володарка Гран-прі І міжнародного фестивалю ім. Квітки Цісик (2011 р.), де її називають «українською Квіткою Цісик». Є промоутером видання альбому пластових пісень «При Ватрі» — до 100-ліття Пласту (2012 р.). У cпівпраці із провідними українськими артистами реалізує проекти «Івасюк» та «Івасюк – перезавантаження» (2013 р.). Видає компакт-диск різдвяної музики «Колядки та щедрівки» (2014 р.). Оксана Муха виступає на провідних сценах України, Європи та Північної Америки, постійно працює над створенням нових концертних програм та записом дисків: тільки за останній рік співачка презентувала у Львові три нові концертні програми: «Без пафосу», «Різдвяний Unplugged» і «Від Шевченка до Костенко».