Оце так сума: фільм який побив всі рекорди!

17/04/2017     Автор: Ігор Нагорний
Оце так сума: фільм який побив всі рекорди!

Восьмий бойовик з франшизи "Форсаж", де герой Віна Дизеля має справу з гонками і криміналом, став абсолютним рекордсменом за зборами у перший вікенд у світовому прокаті — стрічка вже зібрала 532,5 млн доларів, — передає Корупція Стар

Популярне: Анна Сєдокова приголомшила усіх фігурою вже через тиждень після пологів (Фото)


Таким чином попередній рекорд, встановлений продовженням іншої саги — фільмом "Зоряні війни: Пробудження сили", був побитий на 3 млн доларів.

Водночас "Форсаж-8" на американському ринку зібрав лише близько 100 млн доларів проти 147,3 млн, які тут отримала попередня стрічка.

При цьому восьмий "Форсаж" у США залишив далеко позаду всіх конкурентів у великодній вікенд: на нього припало дві третини всіх зборів за вихідні. Для порівняння — на другому місці прокатного рейтингу опинився повнометражний мультфільм "Бос-молокосос", який приніс своїм творцям лише 15,5 млн доларів.

Натомість у Китаї за перші три дні прокату "Форсаж" зібрав 190 млн доларів.

Беззмінний виконавець головної ролі в кіноепопеї, що стартувала у 2001 році, Він Дизель наголосив, що такий успіх фільму викликав у нього "смиренне благоговіння" і почуття вдячності до глядачів.

Крім Віна Дизеля у "Форсажах" постійно знімався Пол Уокер. Однак він загинув під час зйомок сьомої картини франшизи. Після Пола Уокера "Форсаж-7" 2013 року був завершений з дублерами, серед яких були і брати Уокера.

У "Форсажі 8" разом з Віном Дизелем знялися також Шарліз Терон, репер Лудакріс, Дуейн "Скеля" Джонсон, Джейсон Стетхем, Тайріз Гібсон, Мішель Родрігес і Курт Рассел.

І на восьмому фільмі епопея не припиниться: творці планують випустити дев'яту частину саги у 2019 році, а ювілейну десяту — ще за два роки.

_95669195__95667226_charlizegetty