Новини про зірок
Подобається

Анастасія Приходько розповіла усю правду про свою творчість та жахи, що стались з нею в АТО

13/04/2017     Автор: Ігор Нагорний
Анастасія Приходько розповіла усю правду про свою творчість та жахи, що стались з нею в АТО

Анастасія Приходько: "На Донбасі мене хотіли викрасти і вивезти на територію Росії"

Відома українська співачка збирається відсвяткувати 30-річний ювілей, — Корупція Стар

Популярне: Тіна Кароль звалила всіх наповал своєю сукнею із голими грудьми і новою зачіскою

Рівно десять років тому харизматична киянка Анастасія Приходько буквально увірвалася в російський шоу-бізнес, ставши переможницею «Фабрики зірок» і отримавши контракт з продюсером Костянтином Меладзе. Кар'єра в Україні у неї не складалася, Настя провалила національний відбір на «Євробачення» в нашій країні, зате успішно пройшла російський. З піснею «Мамо» співачка представила Росію на міжнародному пісенному конкурсі, зайнявши 11-е місце.

Зараз деякі російські діячі називають Анастасію «зрадницею і націоналісткою» з-за її твердою патріотичної позиції, підтримки української армії і виступів у зоні АТО. Анастасія вдруге вийшла заміж, у неї дві дочки. У худенькій, у вузьких чорних джинсах, з короткою стрижкою і без краплі макіяжу дівчині складно вгадати жінку з сильним характером. Як зізналася Настя, свій вік вона абсолютно не відчуває.

— Всім своїм друзям, близьким і рідним я сказала, що не збираюся нічого влаштовувати з приводу свого ювілею, — розповіла «ФАКТАМ» Анастасія Приходько. — У колі своїх близьких я завжди організовувала свята, а тепер нехай хтось подумає про мене. Для мене це буде якийсь експеримент, випробування.

— Відчуваєте себе дорослою?

— З одного боку, лише 30 років, здавалося б, немає підстав переживати. Але з іншого — вже 30 років, за плечима чималий відрізок життя, і я все частіше задаю собі питання: що встигла зробити і що чекає мене попереду? Часто згадую слова бабусі та дідуся: життя дуже швидко летить, як одна мить, не встигнеш озирнутися. Ось бабусі вже 83 роки…
Поки я не відчуваю себе на 30 років. Не можу сприймати себе дорослою. Не хочу, щоб пропала моя дитяча наївність, адже тоді сприйняття цього світу буде зовсім в інших фарбах. Не хочу дорослішати, волію залишатися 20-річної.

— Саме в цьому віці у вас стрімко почала розвиватися кар'єра. Тоді про контракт з Костянтином Меладзе мріяли багато.

— Так, це був успіх. Але зараз я розумію, що не була до нього готова. Я дуже волелюбна людина. І коли мене намагалися загнати в певні рамки, керувати мною, все закінчилося моїм протестом і розривом відносин. Я не хотіла виглядати нерозумно, брехати, грати. Для мене це чуже. Розумію, в шоу-бізнесі є правила гри, які ніхто не відміняв. Я довго боролася з цими правилами, все-таки ми з Костянтином Меладзе три роки пропрацювали разом. Але… Мені простіше бути самою по собі, нехай повільно, але самостійно йти до мети. Важливо бути на сцені справжньої, не можу обманювати глядача. Мені здається, що всі бачать і відчувають цю фальш. Зараз я абсолютно чесна у своїх вчинках, виглядаю так, як мені хочеться, і відчуваю себе гармонійно у всьому.

— Настя, ви кілька разів штурмували національні відбори «Євробачення» в Україні, але найбільше вашу участь чомусь зачепило шанувальників із сусідньої держави. В Росії вас зараз називають зрадницею. Як реагуєте на шквал критики і негативу на свою адресу?

— Ця тема мене вже не хвилює. Хоча раніше я дуже болісно реагувала на жорстку критику. Багато чого не можна було озвучувати, такі правила гри. Тільки після повернення в Київ я відійшла, біль почала йти.

— А провал у національних відборах як вплинув на вас?

— Переживала, звичайно. Не знаю, чи буду надалі намагатися представити свою країну на «Євробаченні». Адже вже було три спроби. Поки я не готова. Раніше на національні відбори приходила Приходько, яку формували продюсери. Зараз я починаю все заново. Спочатку повинна дозріти та Приходько, яка завжди жила в мені — справжня, чесна, відкрита. Відповідно, повинна народитися пісня, яку напишу я сама, чесно розповім свою історію глядачам. На сцені не можна лукавити. Я з цим довго боролася і зробила висновок, що не варто підлаштовуватися під правила шоу-бізнесу.

— Ви намагалися прорахувати формулу успіху?

— В 2016 році я хотіла поїхати на «Євробачення» з піснею Free now. Ми дуже багато працювали над цією композицією. Вклали багато сил і нервів, придумали спосіб, здавалося, все зробили правильно. Але коли в пісні немає душі, нічого не вийде. Ще раз повторюся: важливо залишатися собою завжди і у всьому.

— Кардинальна зміна іміджу, коротка стрижка замість довгого волосся — це теж шлях до себе?

— Життя занадто коротке, щоб підлаштовуватися під когось чи під щось. Я люблю короткі стрижки, люблю одягатися так, як виглядаю зараз. Волію говорити правду, не думаючи про те, подобається це комусь чи ні. Ось це і є, по-моєму, якась дорослішання.

*Анастасія Приходько: «Волію говорити правду, не думаючи про те, подобається це комусь чи ні»

— Ви все ще захоплюєтеся татуюваннями. Коли зробили останню?

— Пару місяців тому. Це символічний малюнок: вовченя і ворон. Адже Я, як вовк-одинак, не люблю бути в зграї. А ворон символізує мудрість з якимсь містичним відтінком.

— Чи змінило вас народження дітей?

— Заради них і живу. Я так влаштована, що люблю віддавати, а не отримувати. Мені вкрай важко приймати допомогу, подарунки. Просто не знаю, як вести себе в цьому випадку. Одразу починаю думати, з якими намірами людина так робить, що він попросить взамін? А адже діти все роблять щиро: і радіють, засмучуються.
Ось нещодавно у дочки був день народження, і ми з чоловіком подарували їй телефон, як вона мріяла. Організували свято з клоунами та аніматорами, все було чудово. А коли настав час озвучити своє заповітне бажання, донька раптом сказала, що хотіла б іграшку — героя мультфільму. Не отримавши цю річ, вона була так засмучена. Тепер ось думаю, як підібрати момент і все-таки порадувати дитину. Для мене найголовніше, щоб мої діти були щасливі. Я весь час думаю про них, про їх майбутнє. Переживаю в літаку, в машині, коли відправляю дітей в школу, на вулицю гуляти.

— Хто займається дітьми, коли ви працюєте?

— Мама чоловіка. Вона зараз наша опора, повністю взяла на себе виховання внуків, віддає їм всю свою любов. Це чудова, добра жінка, яка заради дітей відмовилася від роботи.

— Настя, правда, що в Росії на вас завели дві кримінальні справи?

— Володимир Жириновський і комуністи щось там ініціювали, приписують мені імміграційні порушення. Не кажучи вже про те, що називають мене изменницей батьківщини, адже у мене батько з Ростова. Напевно, образилися на мої категоричні заяви, що публічно відмовилася від концертів в Росії, будь-яких поїздок. У них в голові не вкладається, як це я могла відмовитися від таких щедрих подачок? Їх самолюбство просто зашкалює, тому вони не можуть зрозуміти очевидних речей.

— Відносини з російськими шанувальниками підтримуєте?

— Украй рідко. Багато хто мене розуміють і говорять: «Ми бачимо, що відбувається, і поважаємо вашу позицію, ви справжній патріот своєї Батьківщини. Дивно бачити у нас з гастролями українських артистів у той час, коли йде війна».
Моя ж позиція була і залишається незмінною. Я нікого не зраджувала, а приїхала до себе додому підтримати свою країну, на яку напала сусідня держава-агресор. В такий час я не можу працювати в Росії. І не розумію тих «народних артистів», які виросли тут, отримали популярність і славу, а в самий важкий воєнний час раптом вирішили розважати ворога в тилу. Ось це я називаю зрадою. Як писав Аліг'єрі, саме гаряче місце в пеклі приготовлено саме для тих, хто в найбільші потрясіння обрав нейтралітет.

— Ви продовжуєте їздити з концертами в зону АТО?

— Завжди відгукуємося на запрошення хлопців, просто менше говоримо про це. Зовсім недавно повинні були їхати в Піски, але нас поки що не пускають туди, посилилися бої і не до концертів. Ми об'їздили з виступами Костянтинівку, Попасную, Лисичанськ, Сєверодонецьк, Краматорськ, Сватове, Слов'янськ… Люди дуже втомилися, їм хочеться жити у мирній країні. В Попасній після обстрілу тільки почали повертатися до нормального життя, ремонтувати будинки, і тут знову відкрили вогонь… Люди знову змушені ховатися, а потім знову боятися за своїх рідних і близьких, латати пробиті снарядами вікна, дахи. У них вже руки опускаються. Коли ми приїхали, місцеві жителі скаржилися, що в їх місті не було українських артистів з 1978 року! Як таке можливо? Це ж наші люди, українці!

— Правда, що під час однієї з таких поїздок в прифронтову зону вас намагалися викрасти?

— Два рази надходила така інформація. Причому це були не просто чутки, а реально сплановані операції в Попасній і Костянтинівці. Мене хотіли вивезти на територію Росії. Але наші військові змогли запобігти. Було дуже страшно, хоча охороняли мене, як президента. Все було розписано по секундах, мені потрібно було чітко виконувати вказівки військових. Як бачите, все пройшло благополучно.

— Ви так мало говорите про свою сім'ю, про чоловіка. Хто він, чим займається?

— Бізнесмен. Це все, що я можу сказати. Не хочу особисте життя робити надбанням громадськості. Це найцінніше, що у мене є і що хочеться вберегти від сторонніх. Чоловік — це моя опора, надія, любов, моє все. Він завжди поруч. Ми доповнюємо один одного. Коли чоловік зі мною, почуваю себе в безпеці і точно знаю, що нічого поганого з нами не станеться. Я вірю в Бога. І в те, що добро переможе. Впевнена: хороші вчинки і молитва додають сил.