Новини про зірок
Подобається

Названа можлива причина смерті відомої англійської письменниці Джейн Остін

11/03/2017     Автор: Ігор Нагорний
Названа можлива причина смерті відомої англійської письменниці Джейн Остін

Важкий метал, стверджують експерти, імовірно став головним чинником, який призвів до смерті письменниці

Англійська письменниця кінця XVIII століття Джейн Остін могла померти від отруєння миш'яком. Про це повідомили літературознавці Британської бібліотеки, пише Корупція.Стар

Популярне: Світлана Лобода показала маму, яка виглядає вдічі молодшою від зірки

Експерти зазначили, що зір Остін до кінця життя істотно погіршився. Це вдалося встановити за трьома парам очок письменниці, які досі зберігаються в бібліотеці. Їх досліджували за допомогою діоптриметра – приладу, що визначає оптичну силу лінз.

2715769_f520

Jane_Austen_coloured_version Z_hTUCMFJy6CpJWrLryK3g-wide

"Є припущення, що вона випадково могла отруїтися таким важким металом, як миш'як. Ми знаємо, що отруєння миш'яком може викликати катаракту", – розповіла куратор Британської бібліотеки Сандра тапп.

Разом з тим літературознавці зазначили, що Остін, яка страждала на ревматизм, могла приймати ліки, до складу яких входив миш'як. Важкий метал, стверджують експерти, імовірно став головним чинником, який призвів до смерті письменниці.

Джейн Остін народилася в грудні 1775 року. Вона відома за такими романами, як "Гордість і упередження", "Емма", "Доводи розуму" і "Менсфілд-парк". Письменниця померла 1817 року, їй був 41 рік.