Зіркові скандали
Подобається

Світ приголомшений: Стало відомо, хто винен у фінальному провалі на «Оскарі»

28/02/2017     Автор: Яна Романська
Світ приголомшений: Стало відомо, хто винен у фінальному провалі на «Оскарі»

Компанія PricewaterhouseCoopers взяла на себе відповідальність за порушення протоколу під час вручення «Оскара» в категорії «Найкращий фільм».

Як повідомляє Deadline, перед оголошенням головного переможця Воррену Бітті й Фей Деневей, які представляли номінантів і оголошували лауреата, вручили запасний конверт із переможницею номінації «Найкраща актриса» замість конверта «Найкращий фільм».

Популярне: Шанувальники розчулені: Катя Осадча показала знімки своєї нової сім`ї (ФОТО)

У конверті з акторською номінацією було написано «Емма Стоун, «Ла Ла Ленд», що і призвело до того, що зі сцени оголосили назву мюзиклу Деміена Шазелла.

Як правило, компанія готує два комплекти конвертів з іменами переможців, які доставляють двоє різних людей на церемонію — на випадок форс-мажору з одним із комплектів. «Як тільки виявилася помилка, протокол щодо її виправлення не було виконано доволі швидко», — пишуть у заяві. Відповідно, це призвело до того, що продюсери церемонії заявили про неї, коли команда фільму «Ла Ла Ленд» вже вийшла на сцену і почала виголошувати промови.

Джордан Горовіц, продюсер «Ла Ла Ленд», у результаті підійшов до мікрофона і заявив: «Це не жарт» і оголосив, що справжній переможець – «Місячне сяйво» Баррі Дженкінса.

PwC у своїй заяві попросили пробачення за «розчарування, якого зазнала команда «Ла Ла Ленд» і «Місячного сяйва». Ми щиро вибачаємося перед Ворреном Бітті, Фей Деневей, Джиммі Кіммелом, ABC і Академією — ніхто з них не винен у цій помилці. Ми хочемо висловити подяку кожному з них за гідність, з якою вони зустріли цей складний момент. За минулі 83 роки Академія довіряла PwC процес нагородження на церемонії, і минулої ночі ми її підвели».