Ви будете вражені результатом: 4 способи використовувати каву для здоров’я і краси

25/02/2017     Автор: Яна Романська
Ви будете вражені результатом: 4 способи використовувати каву для здоров’я і краси

Загальновідомий факт: кава бадьорить завдяки кофеїну.

Кавові зерна і сам ароматний напій допомагають нам швидше відновлювати тонус і приходити в форму після фізичних і розумових навантажень, передає Корупція. Стар

Але кофеїн має багато інших, не менш корисних якостей. Навіть в незначних концентраціях, він надає неповторний пікантний відтінок смаку деяких відомих продуктів. А різні корисні засоби на основі кави ти цілком можеш приготувати і сама!

shutterstock_152200517-mal

Для тонусу і настрою: кавово-банановий коктейль

Ти втомилася, клюєш носом і, дивлячись на погоду за вікном, розкисла? Віднови життєві сили і поверни собі позитивний настрій, приготувавши собі смачне і бадьорить ласощі.

За 100 мілілітрів холодної кави і молока змішай, додай стаканчик кавового морозива і пару бананів. Все це кілька хвилин збивати блендером. Втому і нудьгу як рукою зніме!

А як бути в «особливо важких» випадках, коли і готувати щось ні найменшого бажання? Тоді просто май на увазі, що кофеїн використовують саме для додання особливого аромату і смаку в багатьох сучасних напоях і ласощах, які знайдеш в найближчому супермаркеті.

1acd71a20d976ba7d83e44805d36bdd4

Для молодості шкіри: кавова маска навколо очей

Лінолева кислота, що міститься в каві, відновлює еластичність шкіри і перешкоджає її старінню.

Приготуй маску для шкіри навколо очей: розведи 1 столову ложку житнього борошна остиглою кавою (до густоти сметани), додай 1 жовток, нанеси на область навколо очей, через 15 хвилин змий маску теплою водою і нанеси живильний крем.

7193ab948d7f60b8e0d96a3ba0295d56

Для очищення шкіри: кавовий пілінг

Очистити шкіру від забруднень допоможе пілінг з кави. Візьми по одній столовій ложці кавової гущі, косметичної глини і подрібненої лимонної цедри, змішай все це, залий окропом і додай трішки солі.

Нехай кавова суміш охолоне, після цього нанеси її на обличчя і залиш хвилин на 5-10, після чого умийся теплою водою.

748-Skrab-dlja-lica-iz-kofe2

Для відновлення волосся: кавова маска для волосся

Маска з кави допоможе зміцнити волосся і додасть їм легкий відтінок — кавовий, зрозуміло, і зовсім натуральний.

Кавову гущу, що утворилася від приготування звичайної кави (2 столових ложки), з'єднай з двома яєчними жовтками, додай половинку чайної ложечки реп'яхової олії і трохи коньяку.

Змішавши, нанеси отриману суміш і масажними рухами рівномірно розподіли на шкірі голови і волоссі.

Вкутай голову — і приблизно через 15 хвилин можеш мити голову шампунем. Періодично балуй шевелюру такою маскою — і вона засяє!

Порада редактора: аромат свіжоприготованої кави (краще — зі свіжозмелених зерен!) може підбадьорити і підняти настрій так само швидко, як і чашка міцного напою.

А ще цей приємний запах стимулює імунну систему і покращує роботу мозку.

Так що для поліпшення стану досить періодично проводити собі сеанси «кавової ароматерапії»!