Новини про зірок
Подобається

«Його не можна замінити»: яким пам’ятають Скрябіна його друзі та музиканти

02/02/2017     Автор: Ігор Нагорний
«Його не можна замінити»: яким пам’ятають Скрябіна його друзі та музиканти

Його не замінити. Яким пам'ятають Скрябіна його друзі та музиканти.

2 роки без Кузьми. Сьогодні другі роковини по смерті Андрія Кузьменка – співака, телеведучого, шоумена і письменника. Його смерть стала справжньою трагедією для шанувальників, передає Корупція. Стар

Гурт "Скрябін" завжди бде асоціюватися з Кузьмою. Звісно, важко. Тим паче, що Кузьма був шоу-меном. Його не можна замінити. Це особистість. Він вів за собою людей, – розповідає вокалістка гурту "Скрябін" Ольга Лізгунова.

Життєрадісний і енергійний. Кузьма завжди усміхався. Співак мав особливий талант – заряджати позитивом усіх, хто був поруч.

В нього було круте почуття гумору. В нього була легка вдача. Він ніколи не приходив з якимись проблемами, з якимись турботами. Я просто бачив, як у людей все більше і більше сяяли очі по мірі того, як вони спілкувалися з Кузьмою, – згадує продюсер Ігор Кондратюк.

Андрій ніколи не вдавав з себе ідеального. Сміливо зізнавався у своїх помилках. І мав власний "рецепт успіху"

Якщо ти талановитий, якщо ти геніальний, але про тебе ніхто не знає, крім миші, яка живе в тебе на кухні і знає, що ти геніальний і талановитий. Треба пахати, щоб людей навколо в тому переконати, – говорив Кузьма.

Публіка шаленіла на концертах. Ним захоплювались. Його цитували.

Він був справжній. І музика в нього була справжня, не надумана. Він коли її писав не думав, чи будуть її крутити по радіо, чи не будуть. І не крутили. А зараз чомусь почали. Дивно виходить правда?, – розповідає друг Кузьми, музичний продюсер Володимир Бебешко.

Окрім музики Кузьма активно займався громадською діяльністю. Не раз їздив у зону АТО.

На відміну від деяких артистів, він не одягав каску на голову, не брав автомат, не вішав патронати, гранати. Не перетворювався у Рембо, не брав прапор і не кричав: "Я в АТО". Він то робив тихенько, але робив свою справу, – пригадує Бебешко.

І хоча Андрій не любив говорити про свою благодійність, він завжди закликав українців не бути байдужими.

Війна не може бути на якійсь певній частині території. Вона якщо заходить, то це є біда для всіх. Тому, як на мене, нейтральним бути не можна, – вважав Кузьма.

Кузьма ніколи не боявся критикувати владу. І відкрито говорив про проблеми всього народу.

На поверхні він був музикантом, шоуменом. От кажуть "був прикольний чувак". Насправді за цим всім – дуже глибока натура, яка бачила світ, бачила людей, чітко розділяла головне і другорядне, розуміла, де фальш а де щирість, – запевняє друг Кузьми Олександр Семирядченко.

Бути серед простих людей. Переживати разом з ними і радощі, і горе – ось здавалось для чого жив Андрій. Разом зі своїми шанувальниками він завжди сміявся в обличчя труднощам і ворогам.

Він любив людей. І спішив жити, щоб осягнути і побачити все. Дуже багато мандрував, об'їздив майже весь світ, – каже Бебешко.

Кузьма любив життя. І поспішав прожити кожну мить яскраво. Не для того, щоб ним захоплювались. По-іншому просто не вмів.

Він мав право говорити гостро, навіть уїдливо, тому що він дійсно вболівав за країну, за людей. За себе серед цих людей. Він був з усією країною одночасно, – каже Семирядченко.

Нагадаємо, 2-го лютого 2015 року страшна аварія забрала життя легенди українського шоу-бізу Андрія Кузьменка. Відомо, що Андрій дуже поспішав, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з вантажівкою. Кузьма помер на місці.

Згадати біографію Скрябіна можна у нашому спецпроекті – життя простого і неймовірно талановитого хлопця з містечка під Львовом було сповнене пригод і веселощів, якісної музики і геніальних текстів, любові і віри у краще.