Новини про зірок
Подобається

Засновник відомого рок-гурту помер уві сні

23/01/2017     Автор: Яна Романська
Засновник відомого рок-гурту помер уві сні

Вранці 22 січня помер легендарний барабанщик і засновник групи Can Яки Лібецайт. Причина смерті музиканта — пневмонія, передає Корупція.Стар.

Про смерть Лібецайта повідомили його колеги на сторінці групи Can в соціальній мережі Facebook. У публікації сказано, що 78-річний музикант помер удома, в оточенні близьких. За словами його родичів, смерть наступила уві сні.

Can вважається однією з найвпливовіших авангардних рок-груп в світі.

Він цілком присвячував себе Can протягом більш ніж 40 років, в корені змінивши стиль групи: якщо спочатку її музика відносилася до класичного авангарду, то згодом наблизилася до року з особливими «психоделічного» елементами.

Вже до початку 80-х Лібецайт почав виступати і з іншими відомими музикантами. Phantomband, Drums Of Chaos, Club off Chaos — неповний перелік груп, які взяли Яки як свого сесійного барабанщика. З ним співпрацювали Depeche Mode, Eurythmics, Брайан Іно, Паскаль Комелад і сам Девід Боуї. На рахунку Лібецайта понад 60 платівок.

На честь легендарного барабанщика колеги і шанувальники 28 січня проведуть вечір пам'яті. За попередніми даними, в концерті візьмуть участь понад 30 музикантів.