Новини про зірок
Подобається

Розірвалося серце: у страшних муках помер заслужений артист України, його всі обожнювали (ФОТО)

05/01/2017     Автор: Ігор Нагорний
Розірвалося серце: у страшних муках помер заслужений артист України, його всі обожнювали (ФОТО)

"Перестало битися серце видатного композитора та диригента, фольклориста та педагога, художнього керівника Закарпатського народного хору, заслуженого артиста України, нашого любимого Миколи Яковича Попенка",- йдеться у жалобному повідомленні Закарпатського народного хору, передає Корупція.Стар

В Ужгороді помер художній керівник академічного Закарпатського народного хору Микола Попенко. Очолював колектив 17 років.

Микола Попенко народився в Рахові. Закінчив Ужгородське музичне училище. Працював у народному оркестрі кінотеатру імені Коперника, викладав в Ужгородському училищі культури. 1964-го почав працювати диригентом у Закарпатському народному хорі. За 5 років очолив колектив. Цю посаду обіймав 17 років. Після того працював викладачем і керівником народних самодіяльних ансамблів. Грав на баяні, акордеоні, фортепіано, балалайці та домбрі.

Перші музичні твори Попенко написав на початку 50-х років минулого століття. На основі закарпатських народних мелодій створював авторські вокально-хореографічні композиції. Створив багато п'єс для фортепіано, скрипки, цитри та ксилофона. За 60 років Микола Якович записав понад 700 народних пісень, які публікували окремими виданнями.

Торік у червні Микола Попенко відсвяткував 85-річний ювілей. До цієї дати Закарпатський народний хор дав святковий концерт.

726559_w_300