Новини про зірок
Подобається

Трагічна новина! Помер автор улюбленого персонажу, через якого пролито багато сліз (ФОТО)

31/12/2016     Автор: Яна Романська
Трагічна новина! Помер автор улюбленого персонажу, через якого пролито багато сліз (ФОТО)

У США помер легендарний художник-аніматор Тайрус Вонг, який створив знамените оленя Бембі з мультфільмів Діснея. Аніматору було 106 років.

Про це повідомляє офіційний сайт музей Уолта Діснея. Тайрус разом з батьком емігрували в Америку з Китаю. Освітк художник отримав в Інституті мистецтв Отіса. Він був дуже талановитим і за це отримував повну стипендію, передає Корупція.Стар

Вонг в 1938 році дізнався про початок зйомок мультфільму "Бембі" на студії Уолта Діснея. Він вирішив спробувати свої сили і вдома намалював кілька картин оленя в лісі. Уолту Діснею дуже сподобалися невеликі, але виразні замальовки. Картинки Вонга стали основою для візуального стилю фільму.

Художник працював на студії лише з 1938 року по 1941. Потім протягом 26 років Вонг працював на студії Warner Brothers і вийшов на пенсію у віці 68 років. У 2001 році Тайруса визнали легендою студії Діснея.

"З болем у серці ми почули про смерть легенди студії Діснея, Тайруса Вонга. Легендарний діснеївський художник, Тайрус Вонг мав незвичайний дар викликати у глядачів неймовірні почуття за допомогою найпростіших художніх прийомів. Живого духу Тайруса нам всім буде не вистачати", — наголосили представники студії Діснея.

85045_cog7nqxdfme3_w_700 85045_hn2f9l55jatz_w_700