Новини про зірок
Подобається

Олена Мозгова: «Якби був живий мій батько, я впевнена, що він би порадів тому, що його пісні у виконанні талановитої молоді отримують нове життя»

15/12/2016     Автор: Ігор Нагорний
Олена Мозгова: «Якби був живий мій батько, я впевнена, що він би порадів тому, що його пісні у виконанні талановитої молоді отримують нове життя»

Голос лунає в душі,
в серці живе Україна,
жодної фальші в струні,
мов з тобою говорить калина…

Наприкінці листопада в київському національному палаці мистецтв «Україна» пройшли два надзвичайні концерти пам'яті Миколи Мозгового. Над створенням тригодинної програми, в рамках якої глядач не тільки перебував в затишній атмосфері спогадів, а й мав можливість наживо почути нове життя відомих не одному поколінню пісень,  кропітко працювала величезна команда професіоналів на чолі з донькою іменитого українського композитора — Оленою Мозговою, передає Корупція.Стар

Концерт не лише планувався, але і вийшов, дуже завзятим, живим, динамічним та неймовірно цікавим з точки зору музичного аранжування, що, за словами Олени, неодмінно сподобалося б і самому Миколі Петровичу.

— Для декого стало справжнім відкриттям, що тато написав стільки пісень, до того ж в різних жанрах. Запевняю вас, що це ще не всі. Я і сама інколи дивуюсь, як йому вдавалось бути таким різноплановим автором. В концерті були майже всі музичні напрямки. І це прекрасно! 

Головною відмінністю цьогорічних вечорів пам'яті від попередніх, було те, що майже 95% відсотків запрошених артистів були талановиті, прагнучі на повну віддавати себе сцені, молоді виконавці.

— Раніше, запрошуючи артистів на концерт, ми орієнтувалися на тих співаків, які входять у першу двадцятку національного ТОПу. Цього року все змінилося, і ми вирішили запрошувати реально дуже класних, молодих талановитих виконавців без прив'язки до якого-небудь рейтингу. У відборі нам допомагали різноманітні талант-шоу та конкурси, або просто в інтернеті знаходили – зазначила на брифінгу Олена Мозгова.
 
Відкривала концерт тендітна молода співачка, учасниця «Голосу країни»,  Іванка Червінська, у проникливому, дуже професійному виконанні якої пролунала молитва "Радуйся, Невісто неневістная!" 

-Кожен співав пісні Мозгового у своїй інтерпритації, нам давали свободу для власного бачення пісні, – розповіла Іванна. – Мені надали відповідальну і почесну роль – відкрити сам концерт. Я виконувала духовний твір “Радуйся, Невісто неневістная!” (“Агні Парфене”), аранжування якої написав Дмитро Ципердюк – лідер гурту LUIKU.