Руслана: цікаві факти про вічну революціонерку (фото)

22/11/2016     Автор: admin
Руслана: цікаві факти про вічну революціонерку (фото)

У далекому 2004-му Руслана буквально відкрила Україну Європі на конкурсі «Євробачення» і сьогодні активно продовжує розпочате, передає Корупція.Стар

Тоді вона творила «Дикі танці», зараз же — мирну революцію. Через 9 років, втрачаючи голос на холодному Майдані Незалежності, вона чітко висловлює свою громадську позицію. Вона запалює серця мітингувальників і, кладучи руку на серце, співає гімн України з хрипотою, зовсім не боячись втратити одну зі своїх головних зброй — голос. Саме тому ми вирішили розповісти тобі про ту, хто творить історію Євромайдану, вічної революціонерки Руслани.

Руслана народилася 24 травня 1973 року у Львові. Мама майбутньої співачки тоді працювала в Інституті нафтохімії, а батько був теплотехніком. Любов до музики дівчинці прищепила мати, саме з її ініціативи Руслана пішла в музичну школу, потім співала в музичних групах та ансамблях. Після закінчення школи Руслана вступила до Львівської консерваторії, яку закінчила з дипломом «Диригент музичного оркестру».

19c34ce8bad77468b9d9a26f69002a50_06_ruslana_trop_6110

Стартом кар'єри Руслани був 1993 рік — саме тоді співачка голосно заявила про себе на фестивалі «Червона Рута — 93», ставши його лауреаткою.
Руслана займалася радіорекламою. У 1994 році разом з Олександром Ксенофонтовим вона заснувала студію «Люксен» — саме тут голосом співачки були озвучені ролики Oriflame, Coca-Cola, Stimorol та інших відомих брендів.

Наприкінці 1995 року Руслана вийшла заміж за Олександра Ксенофонтова, який згодом став її продюсером.

Руслана перемагала в найкращих музичних конкурсах: перші місця вона отримала на фестивалях «Слов'янський базар», «Тарас Бульба», «Пісня року», «Таврійські ігри», «Золота Жар-птиця», «Євробачення» та інших. У її колекції безліч нагород, серед яких престижна World Music Awards.

Славнозвісні «Дикі танці» Руслана випустила в 2003-му — вже тоді він став лідером продажів музичних альбомів року в Україні. Платівку співачка записувала на студії Пітера Гебріела «Real World» у Лондоні. До кінця року було продано понад 100 000 копій альбому, диск став платиновим, що послужило причиною участі артистки в міжнародному конкурсі «Євробачення».

Перемога у «Євробаченні-2004» принесла Руслані світову славу. До участі в конкурсі співачка підготувалася дуже ретельно, і в результаті її «дикі танці» навчилася танцювати вже точно вся Європа! Цікаво, що вивчаючи конкурентів на конкурсі, Руслана вирішила виділитися на тлі інших і не прогадала. Приміром, на прес-конференції всі відвідувачі могли спробувати українську горілку і сало, а також повчитися гри на трембіті у самої Руслани.

Після перемоги на «Євробаченні» боксер Віталій Кличко вручав Руслані у Лас-Вегасі нагороду «World Music Awards».

Руслана активно підтримувала колишнього президента України Віктора Ющенка під час Помаранчевої революції. У 2006 році вона стала депутатом Верховної Ради від блоку «Наша Україна», але незабаром відмовилася від депутатського мандату. Незважаючи на це, співачка досі є політично активною і підтримує мітингувальників на акціях мирного протесту «Євромайдан».