Новини про зірок
Подобається

Фільм про Чорнобиль номінований на «Оскар» (ФОТО)

11/10/2016     Автор: admin
Фільм про Чорнобиль номінований на «Оскар» (ФОТО)

Португальське видання «Diario de Noticias» повідомляє, що у цьому році на премію «Оскар» у номінації найкращий фільм іноземною мовою Люксенбургом був висунутий фільм про Чорнобильську трагедію.

Як відомо, у цьому році виповнилося 30 років з моменту жахливої катастрофи, передає Корупція.Стар

Картина «La Supplication» була створена Полем Крачтеном за матеріалами книги «Чорнобильська молитва», написаної Світланою Алексієвич. Ця книга була високо оцінена в Стокгольмі і її автор став лауреатом Нобелівської премії по літературі в 2015 році. Також фільм «La Supplication» зараз є учасником кінематографічного конкурсу екологічних проблем, що проходить у Португалії.

1476127488_chernob

Фільм демонструє події, що відбулися тридцять років тому в Чорнобилі, а також те, що відбувалося в цьому місці протягом усіх наступних років. Він показує зону відчуження і живуть там людей, незважаючи на заборону. Також в картині зібрані свідчення тих, хто був причетний до трагедії на Чорнобильській АЕС, пережив її, і продовжує переживати її страшні наслідки. Кінокритики вже визнали, що багато в чому стиль картини і її карди перегукуються з творчістю Андрія Тарковського.