Новини про зірок
Подобається

Катерина Кухар: «В день вистави вживаю вуглеводи» (фото)

11/09/2016     Автор: Ігор Нагорний
Катерина Кухар: «В день вистави вживаю вуглеводи» (фото)

Прима-балерина Катерина Кухар тренується 6 днів на тиждень.

Відновити сили їй допомагає сон в обід. Однак тривалі періоди вимушеного спокою, як от переліт у літаку, переносити важко — каже Катерина, повідомляє Корупція.Стар

20738_315

Як відновлюєтеся після сильних фізичних навантажень на сцені?

Працюю по 6 днів на тиждень. Робочий день у нас починається з урока класики в 10 чи 11 годин ранку. Напередодні трьохактної вистави репетиція триває 12 годин. Після цього приходжу додому і почуваюся настільки витиснутим лимоном, що мені необхідно поїсти і поспати, щоб організм до вечора знову був у тонусі. У робочий день організм просто вимагає перерву на сон. Вранці, бувало, напланую багато справ, а повертаюся з репетиції і відчуваю, як в мені ніби натиснули кнопку "off".

Мабуть, їсте все, тільки мало?

Можу дозволити собі зараз абсолютно все, але в розумних кількостях. Я вмію, якщо треба, ставати собі на горло. У Швейцарії півроку тому так сильно схудла, що подруга-дієтолог забрала мене на свою женевську квартиру і на тиждень посадила на вершки з повітряним безе. Сказала: "Твоя пачка уже теліпається і ходить окремо від тебе". Важила тоді 41 з половиною. У мене особистий бар'єр. Якщо важу менше 42, почуваюся худою. У відпустці я трошки поправилася. Думаю, 43 з половиною мала. Хоча чоловікові так подобається більше. Наш німецький друг називає нас із Сашею ельфами. Казав: "Коли я тебе побачив уперше, мав відчуття що ти поламаєшся, якщо до тебе доторкнутися".

Коли завагітніла, прийшла до лікаря на УЗД. Кажу: "Мені здається, що я в положенні". Він зміряв мене іронічним поглядом: "Дівчино, у вас жиру немає для вагітності. Ідіть спершу наберіть вагу. А тоді приходьте знову". Коли виявив, що я дійсно вагітна, дуже дивувався.

Як справляєтеся з фізичними навантаженнями і хвилюванням у день вистави?

В день спектаклю я в обід вживаю вуглеводи. Дуже люблю спагетті. Потрібно ж звідкись сили черпати. Можу навіть випити чай із шоколадною цукеркою.

Перед виступом хвилююся завжди. Причому на рідній сцені набагато сильніше, ніж за кордоном. Вдома велика відповідальність. До того ж сцена Національної опери має особливість — великий покат, нахил, щоб глядачеві було краще видно. Коли до нас приїздять запрошені артисти, вони всі в шоці. Через покат танцівник змушений зовсім інакше тримати корпус. Нас вчать тримати корпус трохи над ногами. Якщо так стати на нашій сцені — ти впадеш. Доводиться відхиляти корпус назад.

Чи є в балеті оптимальний зріст?

Головне — відповідність зросту партнера і партнерки у парі. У мене невеликий зріст — метр 62. Але зі сцени здається, що я висока. Глядачі, які підходять після вистави, дуже дивуються. Всі артисти на сцені здаються вищими, ніж вони є зазвичай.

Мій чоловік не набагато вищий за мене. Але у нього довгі ноги і красива стопа з високим підйомом. Якось його запросили на чергові гастролі. Бачили до цього Сашу тільки на сцені. Підібрали йому дуже високу партнерку — метр 80 сантиметрів. Пара часто виконує пірует з-під руки: балерина стає на пуанти, піднімає руку, і партнер зверху повинен дати їй свою руку, щоб її закрутити. Саша з нею станцював, але її зріст дуже йому заважав.