Зіркові скандали
Подобається

Україна відмовила у «Євробаченні» Йосипу Кобзону та іншим артистам з чорного списку (ФОТО)

09/09/2016     Автор: Ігор Нагорний
Україна відмовила у «Євробаченні» Йосипу Кобзону та іншим артистам з чорного списку (ФОТО)

Україна не допустить до участі в «Євробаченні-2017» артистів, які входять у чорний список діячів культури, що загрожують національній безпеці. Про це повідомив журналістам глава українського Мінкульту Євген Нищук.

За його словами, якщо Росія відправить на «Євробачення» виконавця, що потрапив у санкційні списки, це буде розглядатися як провокація. Він підкреслив, що такі артисти — нев'їзні, передає Корупція.Стар

Міністр додав, що ситуація з допуском росіян проясниться ближче до проведення конкурсу. «Тобто вони (Росія) будуть знати наперед, що ця людина потрапляє під санкції, навіщо йому тоді приймати участь у відборі?» — сказав Нищук. Він також заявив, що Йосип Кобзон точно не буде допущений до конкурсу.

pic_466f6ab774efcc4fcf40363a25327927-250x167

У п'ятницю, 9 вересня, український оргкомітет «Євробачення» оголосив, що конкурс пройде в Києві.

На Україні діє чорний список приблизно з 80 російських діячів культури. У перелік включені, зокрема, Олег Газманов, Йосип Кобзон, Олександр Розенбаум, Юлія Чичеріна і Сергій Пєнкін. На думку Києва, ці артисти становлять загрозу національній безпеці України. Всім їм заборонений в'їзд в країну, а українським телеканалам не дозволено показувати фільми і передачі з їх участю.

Нападкам піддаються і українські артисти, які виступають в Росії або не згодні з рішеннями Києва. Це, наприклад, Світлана Лобода, Ані Лорак, дует Потапа і Насті Каменських.