Новини про зірок
Подобається

Катя Осадча: «Вміння ставити гострі питання стало одним з моїх професійних навичок» (фото)

07/09/2016     Автор: Ігор Нагорний
Катя Осадча: «Вміння ставити гострі питання стало одним з моїх професійних навичок» (фото)

Читай ексклюзивне інтерв'ю з телеведучою Катею Осадчою

Катя Осадча давно знайома Українське глядачам. Телеведуча "Світського життя" завжди знаходиться в потрібний час в потрібному місці, сміливо ставить незручні питання і кожен раз епатує публіку новими головними уборами. У мене був вибір: поспілкуватися з телеведучою особисто або ж відправити питання в електронній формі. Звичайно, я не замислюючись обрала перший варіант, повідомляє Корупція.Стар

Ми зустрілися з Катею в офісі одного українського радіохолдингу. В цілому наша бесіда стосувалася її професійної діяльності. Зізнаюся, що готувалася до інтерв'ю дуже ретельно, віддаючи собі звіт в тому, що йду до справжнього професіонала своєї справи і у мене просто немає права на помилку. Можу сказати, що телеведуча була відкритою, і після спілкування з нею у мене залишилися тільки позитивні емоції.

  • Катю, якось ви зізналися, що одним з особистих досягнень вважаєте інтерв'ю з екс-президентом Віктором Ющенком. Розкажіть про це докладніше.

Програма "Світське життя" стартувала в травні 2005 року. Наша команда досить швидко вибудувала для себе цілі і пріоритети: з самого початку брати інтерв'ю у головних осіб держави і топових зірок шоу-бізнесу, рівняючись на загальнонаціональну аудиторію і піднімаючи найцікавіші теми.

У перший рік запуску передачі на одній з подій наша знімальна група зустріла Віктора Ющенка, і без будь-яких попередніх домовленостей просто крикнувши йому в слід, а потім, пройшовши з оператором через декілька кордонів охорони, взяли у нього інтерв'ю. Тобто це як один з прикладів того, що ми готові на все заради вдалого інтерв'ю.

Катя Осадча: "Вміння ставити гострі питання стало одним з моїх професійних навичок"

  • Які відчуваєте емоції, коли ставите людям незручні питання?

Для мене це робота, ми з редакцією заздалегідь вибудовуємо хід майбутніх розмов і в принципі знаємо, як отримати потрібну реакцію тієї чи іншої людини. Можу сказати, що точно не хвилююся, та й дивно було б переживати на 11 році життя проекту (посміхається).

Бачу ціль не бачу перешкод. Це один з моїх девізів. Уміння ставити гострі питання стало однією з моїх професійних навичок.

  • Публічні люди, часом, не можуть стримати своїх емоцій від вашої прямоти. Був випадок, коли Ірина Білик не зовсім адекватно відреагувала на ваше запитання. Наскільки взагалі можна спрогнозувати реакцію і прихильність тієї чи іншої людини?

У людей дійсно бувають не зовсім стандартні реакції, але це відбувається досить рідко. Зараз всі чудово розуміють, що інтерв'ю зі мною не буде легким, і я, звичайно ж, спитаю про найактуальніше.

Але бувають різні випадки. Одні (як, наприклад, Віталій Кличко) тікають від мікрофона, інші говорять туманно, а треті відмовляюься від інтерв'ю зовсім. Хоча моє першочергове завдання – все ж таки домогтися від свого співрозмовника відповіді, і всі це прекрасно знають.

  • Чи багато моментів вирізається з ефіру? Було таке, що хтось із інтерв'юйованих погрожував або просив прибрати якісь моменти?

В ефір потрапляє найцікавіше, і якісь теми можуть відпадати самі собою. Що стосується другого питання, то всі розуміють, що команда "Світського життя" на це не йде принципово, і подібні прохання нам не надходили давно.

Та й взагалі це прояв слабкості, непрофесіоналізму і невпевненості в собі. Людина ж віддає собі звіт в тому, що говорить перед камерою.

  • Зовсім скоро глядачі побачать новий сезон "Світського життя". Які сюрпризи чекають на глядачів?

Новий сезон "Світського життя", який розпочнеться вже 9 вересня о 22.00, порадує глядачів сюрпризами. "Родзинкою" програми стануть резонансні сюжети-дослідження, які готує редакція програми: рейтинги кращих весіль сезону, найбажаніших женихів Верховної Ради і Кабміну, головних красунь української політики.

З'явиться нова рубрика: до мене в студію будуть приходити гості, щоб поділитися ексклюзивними новинами зі свого життя. А відкриє сезон в студії Ольга Сумська, яка нещодавно відсвяткувала 50-річчя. Головна "Роксолана" України прокоментує, як наважилася на першу оголену фотосесію.

Катя Осадча: "Уміння задавати гострі питання стало одним з моїх професійних навичок"

Ще на глядачів чекають несподівані подорожі: разом з головними зірками країни програма побуває в наймальовничіших куточка світу. Наприклад, Тіна Кароль разом зі мною зробить веломарафон по Балтійському узбережжі, і згадає, як саме в Прибалтиці з перемоги на "Новій хвилі" стрімко почалася її кар'єра.

Катя Осадча: "Уміння задавати гострі питання стало одним з моїх професійних навичок"

  • Програмі "Світське життя" вже 11 років. Яке інтерв'ю можете назвати одним з найскладніших за ці роки?

Складно спілкуватися з тією людиною, яка навмисно не хоче йти на контакт. Гарне інтерв'ю залежить не тільки від журналіста, а й від співрозмовника. Західні зірки, наприклад, в своїй більшості, дуже відповідально підходять до інтерв'ю.

Ті ж актори прекрасно розуміють, що спілкування з пресою може вплинути на прокат їхнього фільму, вони налаштовані доброзичливо і намагаються вичерпно відповідати на всі питання, в тому числі про особисте життя. Це взаємний рух зірок і преси один до одного.

Катя Осадча: "Уміння задавати гострі питання стало одним з моїх професійних навичок"

  • Ви часто буваєте за кордоном. Наскільки відрізняється специфіка роботи західних ЗМІ від українських?

У кожного медіа свої завдання, тому тут складно охарактеризувати двома словами. Але мене завжди, наприклад, дивує, коли західні журналісти після прес-конференцій беруть автографи у зірок.

Для кожного журналіста виділяється певний ліміт (як правило, кілька хвилин), і якщо людина не встигає відповісти на всі питання, то він сам попросить додатковий час. Нещодавно в Каннах у нас було інтерв'ю з Дастіном Хоффманом. Але коли ми були вже на місці, нас поставили перед фактом: у актора скоротився час, і ми отримали відмову. Коли Дастін проходив повз, нам не залишалося нічого іншого крім як самим гукнути його. Як тільки актор дізнався, звідки ми відразу вимовив: "Україна! Так це ж мої люди. У мене звідти корені", і особисто попросив менеджмент виділити нам трохи часу. Приємно, коли професіоналізм поєднується з людськими якостями.

  • Чи бачите ви себе в майбутньому в інших телевізійних форматах?

Час покаже. На моєму телевізійному шляху, крім "Світського життя", були ще паралельні проект. Насправді, дуже цікаво працювалося на "Голос. Діти" і "Маленькі гіганти". Діти дуже відкриті і ще незіпсовані шоу-бізнесом і невдачами. Вони чистіші і зрозуміліші, тому знайти підхід до них не особливо складно. А ще недавно ми з Юрою Горбуновим вели "Міс Україна". Це був перший конкурс краси в моїй практиці, де я виступала в ролі ведучої.

Катя Осадча: "Уміння задавати гострі питання стало одним з моїх професійних навичок"

Кожен новий проект вимагає величезної концентрації і залучення – це вихід зі своєї зони комфорту. Прямі ефіри взагалі я б назвала "живим організмом". Але кожен раз, ставлячи перед собою все більш високу планку, самовдосконалюєшся і отримуєш новий досвід. Це необхідно в роботі медіа, як повітря.