Зірка тижня
Подобається

90 років тому народився легендарний радянський актор Євген Леонов (ФОТО)

03/09/2016     Автор: Ігор Нагорний
90 років тому народився легендарний радянський актор Євген Леонов (ФОТО)


90 років тому народився Євген Леонов — «всесоюзний» Вінні-Пух, Доцент з «Джентльменів», буфетник Шулейкін з «Смугастого рейсу» і, звичайно, драматичний герой — актор Бубенцов з фільму «Про бідного гусара замовте слово». 

Євген Леонов у дитинстві мріяв літати, але в авіацію потрапив його старший брат, а він, записавшись в 12 років у драматичний гурток, щиро полюбив театр, передає Корупція.Стар  

Після закінчення Московської театральної студії – став грати на сцені Театру імені Станіславського. Артист пробує себе в кіно і невдовзі потрапляє на екран.

Буфетник Шулейкін, що видавав себе за приборкувача тигрів «Смугастому рейсі», приніс Леонову приголомшливий успіх. Глядачам відкрив Леонова режисер Володимир Фетін. Тепер критики практично одноголосно бачать у Леонова коміка. А артист мріє про драматичні ролі. І через три роки Фетін, несподівано для актора, запрошує його в мелодраму «Донська повість» за розповідями Михайла Шолохова. І трагікомічні персонажі все частіше з'являються в його ролях.

Без названия

Присудження Леонову звання народного артиста Радянського Союзу стало здивуванням для багатьох. Їм він став задовго до офіційного призначення. На ринок ходив без гаманця, але повертався з продуктами, навіть з тими, яких ніхто не міг дістати.

Актор помер вдома 29 січня 1994 року під час зборів на виставу «Молитва на спомин». Глядачам доповіли, що виставу скасовують через смерть Леонова. Почуття пошани до актора було таким міцним, що глядачі не повертали в касу свої квитки, а деякі дістались церкви.