Венеційський кінофестиваль 2016: як пройшло відкриття (фото)

01/09/2016     Автор: Яна Романська
Венеційський кінофестиваль 2016: як пройшло відкриття (фото)

Гості церемонії і перші відгуки про фільм-відкриття "Ла Ла Ленд"

Вчора на острові Лідо пройшло відкриття 73-го Венеціанського кінофестивалю. Урочиста червона доріжка відбулася, а от традиційні гала-вечеря і коктейль на пляжі в цьому році було вирішено не проводити в пам'ять про жертви, які загинули в результаті землетрусу 24 серпня в Центральній Італії, повідомляє Корупція.Стар

Журі основного конкурсу в цьому році очолив британський режисер Сем Мендес ("Краса по-американськи", "Дорога змін"). У суддівський склад також увійшли актриси Кьяра Мастроянні, Джемма Артертон, Ніна Хосс, композитор і актриса Лорі Андерсон, а також режисер і актриса Чжао Вей. В основному конкурсі 20 картин, серед яких нові роботи Віма Вендерса, Франсуа Озона, Еміра Кустуріци, Терренса Маліка, Андрія Кончаловського та багатьох інших.

Венеційський кінофестиваль 2016 відкриття

Урочисту церемонію відвідали багато знаменитостей кіноіндустрії: Емма Стоун, Дем'єн Шазелл, Барбара Палвін, Бьянка Балті, Джеремі Айронс, Елеонора Каріз, Єжи Сколімовський, а також склад журі міжнародного конкурсу.

Венеційський кінофестиваль 2016 відкриття

Честь відкривати фестиваль цього року дісталася картині "Ла Ла Ленд" талановитого новачка в Голлівуді Дем'єна Шазелла (в 2015-му його картина "Одержимість" отримала три "Оскара").

Мюзикл за участі Емми Стоун і Райана Гослінга назвали одним з найяскравіших відкриттів Венеційського кінофестивалю за останні роки. Подібний резонанс викликала хіба що "Гравітація" Альфонсо Куарона в 2013 році. Кінокритики дуже тепло зустріли фільм і прогнозують йому успішну "трофейну" долю в "оскарівської гонці".

Ла Ла Ленд

Картина розповідає історію про джазового піаніста Себастьяна (Райан Гослінг), який закохується в починаючу актрису Мію (Емма Стоун). Дія фільму відбувається в Лос-Анджелесі. В "Ла Ла Ленді" також зіграли Дж.К. Сіммонс, Джон Ледженд, Соноя Мідзуно, Фінн Уіттрок і інші.

Перші рецензії на фільм стверджують, що Шазеллу вдалося зняти зразковий омаж відразу всім значущим музичним фільмів і класики Голлівуду. У той же час "Ла Ла Ленд" кінокритики характеризують як більше, ніж просто мюзикл. За енергійним монтажем, піснями і танцями прихована відмінна робота сценариста, психологізм і глибокі драматичні персонажі. При цьому режисер майстерно переходить від яскравої костюмованої комедії в першій частині фільму до теми одержимості в сірих декораціях другої половини стрічки.

Ла Ла Ленд

Сам Шазелл своїми джерелами натхнення називає легендарні "Шербурзькі парасольки" з Катрін Деньов і "Співаючий під дощем" з Джином Келлі:

"Здається, я почав експериментувати з жанром ще коли був у коледжі. Тоді я вперше зустрів Джастіна Гурвіца, композитора "Одержимості" і "Ла Ла Ленд". Ми постійно говорили про те, як добре було б спробувати зробити мюзикл, який був би дуже в класичній традиції, але в той же час сучасний, про реальних людей. Я хотів показати, що іноді життя схоже на мюзикл, а іноді зовсім навпаки — відобразити дві полярності такого стану. Лос-Анджелес в цьому сенсі — ідеальне місце дії, це таке втілення романтичної американської мрії ".

Дем'єн Шазелл

Попереду у Венеційського кінофестивалю дуже насичена програма. Фестиваль планують відвідати Кіану Рівз, Наталі Портман, Джуд Лоу, Паоло Сорентіно, Дайан Кітон, Джим Керрі, а також Жан-Поль Бельмондо, якому буде вручено почесний "Золотий лев Святого Марка" за внесок в кінематограф.

Прибуття

Сьогодні в основному конкурсі буде представлено новий фільм Віма Вендерса "Прекрасні дні в Аранхуесі", мелодрама "Світло в океані" Дерека Сіенфренса з Майклом Фассбендером і Алісією Вікандер, а також нова картина Дені Вільньова "Прибуття" з Емі Адамс.