Новини про зірок
Подобається

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність (фото)

24/08/2016     Автор: Ігор Нагорний
Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність (фото)

Юрій Горбунов, Надія Мейхер, Євген Толочний, The Erised, Римма Зюбіна та інші про значення незалежності

Для України День Незалежності– важливе свято. Спостерігаючи за реаліями останніх кількох років, у багатьох з нас відбулася певна переоцінка життєвих цінностей, і люди творчих професій тут теж не виняток, повідомляє Корупція.Стар

Наша редакція поспілкувалася з представниками української культури, шоу-бізнесу, моди та телебачення. Вони нам розповіли про своє розуміння незалежності та свободи.

Для людей, що народилися на Західній Україні слово "незалежність" вписується з молоком матері. Нехай нашої незалежності всього 25, все одно українці завжди себе почували такими. Я народився 24 серпня, тому для мене цей день особливий подвійно. Зараз, коли в нашій країні війна, сталася серйозна переоцінка, саме слово і поняття незалежності грає для українців особливу роль. Але в той же час, людина не може бути повністю незалежним. Це дуже складно. Мені здається таких людей взагалі не буває. На жаль.

Юрій Горбунов, актор, телеведучий

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

 

 

 

 

Я веду вічну боротьбу з самою собою. Мені потрібен постійний саморозвиток. Тому найголовніше для мене – не залежати від своїх комплексів і стереотипів. Насправді це дуже велика робота над собою. Я намагаюся себе постійно "ломати". Потрібно не боятися робити щось нове.

Олена Винярська, кліпмейкер

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

 

 

 

 

 

Звичайно, нам би хотілося вважати себе незалежними від всіх речей на світі крім музики, але, на жаль, це не так. Незалежність – це займатися улюбленою справою, яка приносить тобі задоволення, реалізовувати себе в ній, знаходити щодня щось нове, розвиватися, вдосконалювати навички. Головне – бути на своєму місці, коли людина це відчуває вона зробить все для того, щоб залежати тільки від цього.

The Erised

 

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

 

Незалежність – це все ми. Вона починається саме з нас і наших вчинків, нашої музики, всього того, що ми робимо. Незалежність – це можливість робити те, що тобі близько, не озираючись на інших, шукати свій шлях, своїх слухачів, шукати себе. Незалежність – це писати пісні на тій мові, яка тобі близька, їздити в цікаві країни на концерти артистів, які тобі подобаються, заводити друзів з усіх куточків світу, незважаючи на те якою мовою вони говорять і який у них колір шкіри. Незалежність – це бути собою.

Bahroma

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

 

Для мене більше підходить поняття внутрішня свобода, ніж незалежність. Я така людина, якій важливо мати свою територію – від дітей, від чоловіка і навіть від творчості й якимось чином внутрішньо усамітнюватися з собою. Для мене це дуже важливо. Тоді ти можеш залишатися такою, яка ти є насправді.

Надія Мейхер, співачка

 

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

Звичайно, я вважаю себе незалежним. Я — вільна людина, тому і почав займатися музикою. Дуже хочеться вірити в те, що всі ми незалежні в непередбачуваних політичних реаліях нашої країни (це стосується, в тому числі, змін в законодавстві щодо квотування української музики). Дуже хочеться залишатися навіть не незалежним, а холоднокровним в цьому плані, тому що все одно людина повинна пристосовуватися. Хочеться, щоб кожен з нас робив свій вибір усвідомлено. Тоді ми зможемо подолати будь-які перешкоди, які виникають на шляху. Я бажаю всім відчуття тієї незалежності і більшої свободи, а творчим людям втілювати в життя свої амбіції.

Євген Толочний, соліст гурту "Скрябін"

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

 

Для мене незалежність – це свобода. Зокрема, свобода дій і свобода вибору – країни, в якій ти живеш, людини, яка нею керує. Вважаю себе вільною людиною. Якщо я люблю, то я люблю, якщо я живу, то я живу, якщо я дихаю, то я дихаю, якщо я співаю, то я співаю. Тому моя порада: ніколи не заганяти себе в рамки, тоді кожен зможе відчувати себе незалежним.

Катя Гуменюк, співачка

 

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

 

Моя професія взагалі не передбачає незалежності. Я дуже залежна від моди на акторів, фактуру. Коли ми щасливі, нам здається, що ми літаємо. Ми боїмося втратити це відчуття, і тільки через вже не можемо бути вільними. Але мені здається, що я хоч трохи, але зрозуміла, як потрібно жити. А свобода і незалежність — це ілюзія. Проте, весь час борюся за свободу, і була на двох Майданах. Намагаюся давати свободу і своїй дитині. Син вибрав не театральний інститут, а юридичний …

Римма Зюбіна, актриса

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

 

Можу сказати, що нарешті вже досягла такого рівня, коли ні від кого незалежна. Я довго до цього прагнула. Так! Я незалежна. Це, перш за все, відчуття свободи і самостійності – найпрекрасніше, що може бути для жінки.

Маша Фокіна, співачка

 

Незалежні: відомі українці про свободу і незалежність

 

Поняття "незалежність" досить суб'єктивне явище для кожного. Для мене воно цілком асоціюється з особистою свободою, яка полягає в можливості відкрито висловлювати свою думку і займатися улюбленою справою, без оглядки на судження оточуючих. Тим часом, навряд чи хто-небудь зможе назвати себе цілком незалежною і вільною людиною. Так чи інакше ми схильні до впливу наших рідних і близьких людей. У моєму житті матеріальні блага ніколи не були самоціллю, а ось власна свобода і певна незалежність — так! Їх я ніколи і нікому не віддам. У мене ця тяга проявилася ще в дитинстві. Коли мені було 12 років, я вмовила маму влаштувати мене помічницею няні в дитячому садку, щоб самостійно розпоряджатися заробленими грошима, а не запитувати дозвіл у батьків. Звичайно, на першу зарплату я накупила всіляких цукерок і шпильок, але це був мій вибір, і ніхто не міг мені нічого заперечити. Напевно, тоді я вперше і відчула п'янкий смак свободи, і з тих пір прагну до нього знову і знову.

Юлія Айсіна, дизайнерка

 

 

Для мене термін "незалежність" досить багатошаровий, так як є поняття "незалежний" ні від кого, тобто маєш можливість вільно "творити", якщо ми говоримо про творчість. Але за будь-яких обставин ми все одно, в більшій чи меншій мірі від кого-то або від чогось залежимо (матеріально, емоційно або фізично). Я радий що у мене є можливість писати музику, співати і дарувати людям позитивні емоції. В цьому і є моя "незалежність".

Вадим Олійник, співак

 

Глобально незалежність — це коли ти повністю від усього вільний, а значить являєшся 1) ангелом 2) бабусею-божий-кульбаба 3) ніколи не замислювався про це, бухнул і ось тобі добре і тимчасово все по барабану. У реальному житті моя головна незалежність — Pianoбой. Я можу записуватися у власній студії, сам планую свою діяльність, тури, зйомки і все інше, виходячи зі своїх ідей і мрій. Але в реалізації всього задуманого я залежу від декількох десятків людей, а вони ще від декількох десятків залежать. Значить все це справжня піраміда залежності і значить ніякої незалежності немає) Я залежний від концертів. Коли я їх не граю — у мене ломка і рефлексія.

Дмитро Шуров, співак

 

 

Незалежність для мене — це ключовий аспект життя! Це свобода вибору, свобода слова, свобода пересування, фінансова свобода. Це самостійне прийняття рішень і готовність нести за них відповідальність. Незалежним можна назвати людину гармонійно поєднує життя в соціумі з життям всередині себе.

Катерина Кухар, прима-балерина Національної опери України

 

Поняття абсолютної незалежності взагалі в природі не існує. Ми все одно все від чого залежимо. Від природних катаклізмів, від випадків долі … Для мене незалежність — це можливість робити те, що я хочу в рамках закону, етики та соціальних обов'язків і в той же час мати можливість вибору. Я не хочу жити на безлюдному острові і помилково думати, що я незалежний. Я хочу жити в соціумі, де дотримуються права і обов'язки між людьми і між державами.

Олександр Стоянов, прем'єр Національної опери України

 

Если говорить о работе, для меня это независимость от общественного мнения. Когда ты делаешь то, что тебе нравится, несмотря ни на что. Ты растворяешься в своем творчестве, ты независим от мнения окружающих, не заивисим от каких-то правил, классических элементов в работе — это всегда очень мешает, когда ты придумываешь что-то новое. Независимость в моей семье для меня это свобода себя. Я человек очень самодостаточный и поэтому мне всегда нужно быть внутренне гармоничной. Это не "что хочу, то и делаю" — я правильно воспитанный человек. Но мне очень важно чувствовать, что меня никто не держит рядом, что я рядом потому что я хочу там быть. Единственный момент, где у меня нет никакой независимости — мои дети. Я пока что от них полностью зависима, потому что они маленькие. Но в дальнейшем хочу, чтобы они были независимыми людьми и мне не нужно было быть постоянно рядом. Естественно, как мама — да. Но я хочу, чтобы они нашли свой путь в жизни. А независимость в мире — это когда есть свобода выбора, но в то же время существует внутренняя культура человека. Должны быть какие-то правила в социуме, не может быть просто так как мы хотим. Правила необходимы, чтобы всем окружающим людям было с тобой комфортно.

Олена Бурба, дизайнерка

 

Бути незалежним — це жити тим життям, яке ти сам для себе вибрав і яку ти сам вважаєш для себе правильною. Звичайно, це не означає жити за принципом «роблю, що хочу, а все решта мені байдужі». Це означає слідувати своєму внутрішньому чуттю, вибирати свій життєвий шлях за своїм призначенням. Дуже важливо бути дійсно впевненим у своїй меті, мрії, правоті, не залежати від зовнішніх факторів або від чужого думки. У житті можуть бути самі різні обставини. Хтось може говорити тобі, що в тебе нічого не вийде. Потрібно не звертати на це уваги і робити те, що важливо саме для тебе. За таким принципом я живу, і мені це в життя дуже допомагає.

Анастасія Іванова, дизайнерка

 

Незалежність для мене — це внутрішня свобода. Для творчості дуже важливо бути незалежним і вільнодумцем.

Андре Тан, дизайнер