Новини про зірок
Подобається

6 причин, з яких ми любимо Дженніфер Лоуренс (фото)

16/08/2016     Автор: admin
6 причин, з яких ми любимо Дженніфер Лоуренс (фото)

У день народження актриси згадуємо найбезглуздіші, наймиліші і найважливіші епізоди в кар'єрі руйнівниці голлівудських стереотипів

Дженніфер Лоуренс — загальна улюблениця Голлівуду і цьому є ряд пояснень. У день народження актриси згадуємо, за що ми любимо Джен:

  1. У свої 26 років Дженніфер вже отримала "Оскар", три "Золотих Глобуса", дві нагороди Гільдії акторів, одну премію Венеційського кінофестивалю і одну премію БАФТА. Лоуренс зарекомендувала себе як серйозна драматична актриса ( "Зимова кістка", "Мій хлопець — псих", "Джой", "Афера по-американськи") і вперше за довгий час змусила кіноакадеміків звернути увагу на молоді таланти з інді-кінематографа, повідомляє Корупція.Стар

Її називають найсміливішою актрисою Голлівуду. В майбутньому у Джен ще кілька важливих акторських робіт, серед яких роль коханки Фіделя Кастро в трилері "Червоний горобець", роль військового фотографа Лінсі Аддаріо у фільмі Стівена Спілберга, участь в нових проектах Даррена Аронофскі і Річарда Лінклейтера.

  1. В той же час Джен зуміла стати обличчям відразу двох блокбастерних франшиз — "Голодні ігри" і "Люди Ікс". З легкої руки Лоуренс Кітнісс Евердін з "Голодних ігор" перетворилася в головного персонажа янг-едалт літератури, що стала трендом на початку 2010-х (відразу після того, як своє відгриміла серія книг про Гаррі Поттера і "сутінкова" сага про вампірів від Стефані Майєр ). Примітно, що її персонаж, розділяючи характеристики класичного "героя по неволі", зовсім не була зіграна як самовідданий лідер, а скоріше дуже людяний герой, чиї вчинки далеко не завжди чарівні. Разом зі сміливістю і рішучістю Кітнісс, її відмінними рисами, що рухають сюжет, досить часто були егоїзм, пасивність, корисливість.

У випадку з "Людьми Ікс" Дженніфер приміряла на себе образ Містік — класичного героя коміксів про мутантів. Раніше в кіноадаптації "Людей ікс" від 20 Century Fox цю роль виконувала американська супермодель Ребекка Ромейн. Та й в цілому світ коміксів завжди був упереджений в питанні фізичних характеристик героїв — часто це був гротескний і "сексуалізований" образ. Не володіючи параметрами супермоделі, Лоурнес отримала в свої руки легендарну роль, довівши, що в 21 столітті питання ідеальної фігури не є вирішальним.

  1. Втім серед її важливих заслуг є одна зовсім не акторська — Дженніфер ввела в Голлівуді моду на нову безпосередність і невимушеність. У 2013 році на червоних доріжках кіноцеремоній Лоуренс не соромлячись розповідала журналістам про те, як важко пісяти в вечірній сукні від Dior, як її нудило під засуджуючим поглядом Майлі Сайрус, або відверто зізнавалася, що "накотила чарку" перед інтерв'ю. І поки зірки давали глибокі коментарі про проблематику фільму, своїми жартами Джен зробила наліт пафосу навколо Голівуду поганим тоном. Відчайдушне дуркування і самоіронія — візитна картка Лоуренс на будь-яких публічних заходах. Чого варті її численні байки на вечірніх шоу.