Зіркові скандали
Подобається

За що вбили Влада Галкіна насправді

31/07/2016     Автор: Катерина Гук
За що вбили Влада Галкіна насправді

25 лютого, пішов з життя актор Владислав Галкін. З телеекранів повідомили, що артист помер від зупинки серця.

Але сьогодні шанувальники артиста категорично не вірять в те, що він помер своєю смертю. 

"Безвісти пропали 130 тисяч доларів, половина обличчя Влада, коли його знайшли мертвим в квартирі, була синього кольору, — з гіркотою розповідав батько актора Борис Галкін, — так ніби його довго били. А на стінах — сліди крові. Хтось був з ним в квартирі в той фатальний день. Це не був нещасний випадок."

Борис Сергійович обмовився, що у сина з банківського рахунку зникла велика сума — понад 130 тисяч доларів. Владислав зняв її за кілька днів до трагедії. І грошей цих досі не знайшли. Офіційною версією смерті Влада залишається зупинка серця. Але відомо, що, за результатами судової експертизи, в крові виявлено гігантську кількість алкоголю. Навіть богатир із залізним здоров'ям стільки випити не міг би. Інша справа, якщо горілку і коньяк заливали в уже неживу людини, щоб замести сліди. Могли і переборщити з дозою. Але на цей факт ніхто не звернув уваги. Комусь ніби було зручно не знайти кримінальної складової.

"Чи могли вбити Владислава Галкіна? — міркує адвокат з особливих справ, який більше десяти років вивчає замовні вбивства, Рустам Чернов. — З огляду на багато дивних обставин цієї смерті, я б не виключав таку можливість. Взагалі, вважається «вищим пілотажем», якщо вдається списати вбивство на нещасний випадок. Так зазвичай працюють професіонали, співробітники спецслужб. Але зовсім не обов'язково, що актор «перейшов дорогу» «великим людям». Іноді співробітники певних структур виконують «ліві замовлення» заради заробітку. Середня ціна послуги — 20.000 доларів. З гарантією, що замовника не тільки не знайдуть, але навіть шукати не будуть.

Чи могли актора вбити через гроші? Не знаю… Для вбивці, напевно, 130 тисяч $ — гігантська сума. Але в масштабах глобальних — не та, за яку вбивають із залученням високопрофесійних кілерів. Взагалі, найчастіше причини лежать в іншій площині: зведення особистих рахунків, або … заздрість. Шанувальники актора всерйоз обговорюють і більш жорстоку версію: улюбленця публіки міг вбити маніяк. А гроші, які актор зняв у банку напередодні, могли виявитися приємним бонусом, але не причиною вбивства. «Класика жанру» — історія смерті легендарного бітла Джона Леннона. Але там страждає маніакальним синдромом Марк Чепмен «працював» у відкриту. А пізніше зізнався, що страшно заздрив Леннону. Сам з дитинства мріяв займатися музикою, але не вистачало таланту стати зіркою.

Російський приклад — загибель Миколи Рубцова, якого задусила коханка. Пізніше жінка повідомила, що страшно заздрила геніальному поету. «Остання любов» щаслива, в шлюбі Галкін часто грав військових. З ним хотіли дружити багато хто, в тому числі серйозні люди з держструктур. Чи міг один з них заздрити акторові або мати до нього особисті рахунки, нам зараз залишається тільки гадати. За словами сусідів Владислава по будинку, через два дні після його похорону прийшли «якісь хлопці, показали посвідчення і веліли зайвий раз не базікати».

Чи є шанси розкрити цей злочин? — запитали ми в адвоката. 

"Протокольне версію смерті, згідно із законом, можна оскаржити протягом двадцяти років після смерті людини — якщо є серйозні підозри. Це можуть зробити родичі або їх адвокати. Але шанси, що знайдуть винних, мінімальні. Пошук правди може зайняти не один рік і невідомо, чим завершиться. Ми намагалися знайти жінку на ім'я Анастасія, яка в останні дні була поруч з Владиславом. У ЗМІ її називали «останнім коханням актора». Через помічницю Анастасія передала, що відмовляється спілкуватися на неприємну для неї тему. Загальні знайомі з акторської тусовки, в яку входить Настя, запевняють: у неї не могло бути романтичних відносин з Владом! Вона давно одружена, сім'я міцна. Швидше за все, спілкування з актором було діловим. Дама керує продюсерським центром.

Ховається і вдова Владислава Дарина Михайлова. Шанувальники до сих пір не можуть пробачити їй, що пішла від чоловіка незадовго до його смерті — зрадила. За деякими даними, рік тому Дарина перебралася за кордон. До Росії приїжджає зрідка на кінозйомки. Нещодавно вона знялася в серіалі «Людмила». На майданчику розповідали: Даша немов досі перебуває в стані тихого психозу. Смерть людини, з яким прожила більше 10 років, стала для неї шоком." 

Нагадаємо, здоров'я Владислава підірвала скандальна історія в барі влітку 2009-го. Тоді після важких зйомок актор стріляв по пляшках і бився з співробітником міліції. Ще три роки тому батько актора Борис Галкін говорив: історія з самого початку виглядала ретельно спланованою провокацією. А бармену та іншим могли заплатити — той, кому було вигідно морально знищити артиста.

Дивно, але факт — через короткий час після інциденту двох учасників «барного скандалу» вже було неможливо знайти, обидва немов розчинилися. Офіціанта, в чию зміну сталося НП в барі, нібито скоротили на роботі, і він виїхав з Москви. А міліціонера, якого вдарив Влад, перевели на нове місце служби.

В артиста на могилі досі немає пам'ятника. На місці поховання лише мармурова плита та лежить ялиновий лапник. Тут же — букет штучних троянд і соняшники. Дві ікони: святого Владислава і символічна «Таємна вечеря». Зворушливо виглядає дитяча машинка-вантажівка з написом від руки фарбою «Владу!» Адже актора прославив серіал «Далекобійники», та й до автомобілів він відчував майже хлоп'ячу пристрасть. Ось шанувальники і принесли йому машинку. Кілька свічників, брелоки від машини, георгіївська стрічка.

«Сусідам» Владислава, який пішов з життя пізніше нього, рідні та друзі давно встановили надгробки. Пам'ятник є у загиблого в автоаварії актора Юрія Степанова. Розкішний обеліск — у співака Олександра Барикіна, який помер у березні 2011-го. У Сергія Говорухіна, якого не стало в кінці 2011-го, простий обеліск із зіркою, які ставили солдатам на війні. Немолоді батько і мама Владислава Галкіна — люди небагаті, буквально по крихтах збирали кошти на похорон сина, потім — на могильну плиту. Але чому нічого не роблять ті, хто називав себе близьким другом артиста?