Плітки
Подобається

Зірку «Інтернів» ледь не вбили в Москві

30/07/2016     Автор: Ігор Нагорний
Зірку «Інтернів» ледь не вбили в Москві

Історія кращого друга актора.

Багато років тому актор  став учасником конфлікту з кримінальним авторитетом.

Іван Охлобистін прийшов разом з друзями на кінофестиваль, де буквально мало не потрапив під дуло пістолета чоловіка, одягненого в модний в 90-х роках малиновий піджак. З цього предмету гардеробу можна було дізнатися бандита тих часів.

Модний дім Versace в 1992 році продемонстрував нову колекцію, основний акцент в ній був зроблений на малинові піджаки і класичні брюки. Буквально через місяць ця мода дісталася і до Росії. Спочатку мало хто наважувався носити подібне, але з часом малиновий піджак став свого роду уніформою «нових росіян». По ньому, золотого ланцюжка та важкому мобільнику в натовпі легко можна було впізнати бізнес-бандита того часу. На одного такого і нарвався Іван Охлобистін.

Одного разу нас запросили на один крутий фестиваль. Там можна було зустріти політиків — Анатолія Чубайса, Бориса Березовського і навіть зірок Голлівуду — Мартіна Скорсезе і Роберта Де Ніро. Вони разом з нашими кіношниками «засідали в ресторані біля готелю« Росія ». До речі, деякі мої однокурсники були фанатами Де Ніро. Підійшли до нього прямо під час банкету, на ламаній англійській переконали актора, що в їх компанії набагато веселіше і вони готові показати йому Москву. Так вже вийшло, що до того моменту в ресторані закінчилося вино, а Роберт хотів продовжувати відзначати приїзд. Тому прямо з заходу актор поїхав в університетську гуртожиток. Але, не дивлячись ні на що, на ранковий рейс в аеропорт Де Ніро благополучно встиг.

Ми ж великою компанією зібралися погуляти на фестивалі. Ніколи не любили вбиратися, а тут постаралися від душі: Рената Литвинова начепила жовтий піджак з широкими плечима, а ми з Федором Бондарчуком, Тиграном Кеосаяном і Ванькой Охлобистіним наділи коричневі штани кльош. На вечірці в першу чергу почали оглядатися, потім не-які втекли в буфет, а ми з Ванею залишилися удвох. Він запримітив в натовпі запрошених гостей солідного мужика в малиновому піджаку. І Охлобистін прийшла в голову ідея пожартувати. Іван почав в буквальному сенсі слова його переслідувати: ходив по п'ятах, мерехтіли перед очима, копіював рухи. «Малиновий піджак», звичайно, був не дурень і це помітив. Один раз промовчав, інший, але потім зробив зауваження: «Неприпустимо, щоб студент поводився так по-хамськи» — і роздратовано погрозив пальцем. Сміливця Ваню це прохання не зупинила, він продовжив знущатися, а я вирішив не заважати — стояв поруч і сміявся.

Охлобистін хотів поплескати його по плечу і втекти, але не встиг. Чоловік раптом дістав з піджака пістолет і навів його на Ваньку. «Ти довго ще будеш понти перед друзями бити?» — Закричав «малиновий піджак». Жарти жартами, а пістолет справжній. Хтось із запрошених гостей почав кричати: «У нього зброю!» Дівчата стали ховатися за спинами чоловіків — страшно як-ніяк … Багато на Ваніно місці точно почали б просити вибачення і благати прибрати гармату. Але Охлобистін навіть оком не моргнув.

Чи не відводячи погляду від чоловіка, Ваня ні з того ні з сього вчепився в дуло пістолета зубами. Такого випаду від нього ніхто не чекав. Навіть я — близький друг. «Ну, ти і дятел, хлопець!» — Промовив чоловік. Він заціпенів від несподіванки і не знав, що робити в такій ситуації. Мабуть, зрозумів, що в бійку краще не вступати. Та й наші встигли на крик прибігти з буфета — думали, зараз розбирання почнуться. «Щоб я тебе більше поруч з собою ніколи не бачив, щеня», — прошипів мужик і повільно прибрав пістолет за пазуху.

Причому найприкріше, що поруч стоять люди навіть не намагалися допомогти Вані: не нападали на кривдника, руки не викручували. Злякалися, напевно, потрапити під гарячу руку. А може бути, просто не встигли. «Малиновий піджак» швидко-швидко пройшов в сторону виходу, а там його і слід прохолов. Ми, зрозуміло, остовпіли від побаченого, а потім давай іржати хвилин десять. Охлобистін був весь червоний від сміху. Правда, раптом схопився за голову. «Зараз же він в інститут скаргу накатає, і мене відрахують», — занепокоївся. Але все обійшлося. З ВДІКу нас не вигнали ».