Новини про зірок
Подобається

Одеський кінофестиваль роздав нагороди (фото)

24/07/2016     Автор: admin
Одеський кінофестиваль роздав нагороди (фото)

Гран-прі фестивалю "Золотий Дюк", який вручається за підсумками глядацького голосування, дістався картині "Хто горить, горить, горить" англійського режисера Чанії Баттон

Одеський кінофестиваль в суботу, 23 липня, роздав нагороди. Гран-прі фестивалю "Золотий Дюк", який вручається за підсумками глядацького голосування, дістався картині "Хто горить, горить, горить" англійського режисера Чанії Баттон. Це історія про те, як дві близькі подруги їдуть з Лондона, щоб виконати останнє прохання свого померлого від раку друга — розвіяти його прах в чотирьох дорогих його серцю місцях, повідомляє Корупція.Стар

Друге місце глядачі віддали "Привіт з Фукусіми" німецького режисера Доріс Деррі. Третє місце зайняла вітчизняна картина "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка. Історія про українську жінку, яка вирушила до Італії, щоб знайти роботу і прогодувати свою сім'ю в Україні. Поки вона працює, її сім'я поступово розвалюється. Фільм можна буде побачити в кінотеатрах вже цієї осені.

Міжнародний конкурс

Головний приз міжнародного конкурсу — Дюк за кращий ігровий фільм та 5000 євро журі присудило стрічці "Незаконні" румунського режисера Адріана Сітару за експериментальність. Бюджет кінострічки був дуже скромний — всього 70 тис. євро. Історія любові між сестрою і братом, яка призвела до вагітності дівчини, історія відносин у великій сім'ї, де діти дізнаються, що з батько-лікар був стукачем.

У цій же номінації журі присудило спеціальний приз повнометражному ігровому фільму "Людожери" режисера і сценариста Леа Фенер (Франція).
Ще один спеціальний диплом отримала грецька драма "Засмага" режисера Аргіріса Пападімітропулоса. Фільм про відносини 42-річного лікаря-холостяка, який працює в курортному містечку з юною пацієнткою.

Кращим режисером ОМКФ визнав бельгійка Ксав'є Сєроно. Дюка і 3000 євро вручили йому за трагікомедію, що переходила в фарс "Смерть від смерті".

Кращою акторською роботою було визнано дует Каорі Момої і Розалі Томасс у фільмі "Привіт з Фукусіми". Саме їм дістався Дюк і грошовий приз у 2000 євро.

У новому для фестивалю конкурсі європейських документальних фільмів спеціальним призом журі відзначило картину Зої Радкевич "Мій друг Борис Нємцов". А приз і премія в 2000 євро дістався фільму "В Каліфорнії" французького режисера Шарля Редона (режисерові фільму).

Національний конкурс

Хто став переможцем в короткому метрі на ОМКФ, стало відомо вчора. У конкурсі повного метра брали участь п'ять кінострічок. Три з них ігрові – "Гніздо горлиці" (вона ж приймала участь і в міжнародному конкурсі), "Моя бабуся Фанні Каплан" і "Синє плаття", і дві документальні – "Varta1. Львів. Україна" і "Холодний Яр". Кращим українським повнометражним фільмом журі назвало "Гніздо горлиці" режисера Тараса Ткаченка. Він отримав грошовий приз у 50000 грн. Акторського Дюка і 25000 грн. отримав Мирослав Слабошпицький, який зіграв Дмитра Ульянова в стрічці "Моя бабуся Фанні Каплан".

egrehrtejyjtu;k;l