Без категорії
Подобається

Помер один із найстаріших у світі акторів (ФОТО)

21/07/2016     Автор: Катерина Гук
Помер один із найстаріших у світі акторів (ФОТО)

На 98-му році життя помер Раду Беліган, легенда румунського театру і кіно, передає Корупція.Стар

Він закінчив Королівську академію музичного і драматичного мистецтва і, крім того, в 1937-1938 році вивчав юриспруденцію і філософію, використовуючи отриману стипендію для оплати навчання по акторській спеціальності.

Його дебют на театральній сцені відбувся в "Злочин і кара" Достоєвського, в 1937 році, коли молодому акторові було всього двадцять років. За своє довге життя Раду Белгіан втілив більше 80 ролей у театральних виставах, зіграв в декількох десятках фільмів, теле — і радіовистав та як режисер здійснив ряд театральних постановок.

Його репертуар, що склався за сімдесят років професійної акторської діяльності був неймовірно великий і включав кілька шекспірівських ролей, участь у великій кількості вистав за творами румунських письменників і драматургів, а також легенд світової класики: Карло Гольдоні, Дж.Б. Шоу, Альбера Камю, Ежена Іонеско, Жана Ануя, Фрідріха Дюрренматта, Патріка Зюскінда, Умберто Еко та інших. Для румунських глядачів він став уособленням румунського театру і кіно, а його благородна зовнішність та голос — якоїсь постійної життєвої константою.

У грудні 2013 року був внесений в Книгу рекордів Гіннеса, як "найстаріший активний театральний актор", хоч він і молодший російського артиста Володимира Зельдіна, якому в лютому 2016 виповнився 101 рік і який, як і раніше, виходить на сцену.

image_1832_1_large