Одеський кінофестиваль 2016: оголошено програму літньої кіношколи (фото)

11/07/2016     Автор: Катерина Гук
Одеський кінофестиваль 2016: оголошено програму літньої кіношколи (фото)

Почесні лектори Пітер Веббер, Марина Разбежкіна, Крістофер Хемптон і багато інших

Літня кіношкола ОМКФ

 

Літня кіношкола ОМКФ

Літня кіношкола ОМКФ

Літня кіношкола ОМКФ

Лекторами Літньої кіношколи 7-го Одеського кінофестивалю, який пройде з 17 по 22 липня, стануть знаменитий британський режисер і продюсер Пітер Веббер, документаліст і кінокритик Марина Разбежкіна, глава журі Міжнародної програми, кінорежисер, сценарист і письменник Крістофер Хемптон і багато інших, повідомляє Корупція.Стар

Продюсер, режисер і сценарист Пітер Веббер, популярність якому принесли його фільми "Дівчина з перловою сережкою" (номінація на "Оскар" і "Золотий глобус") і "Ганнібал: Сходження", проведе для слухачів Літньої кіношколи майстер-клас "Як стати продюсером фільму "і поділиться своїм досвідом у просуванні картин. Також слухачі кіношколи зможуть поставити питання щодо особливостей роботи продюсера в сучасному кінематографі члену Європейської кіноакадемії та Альянсу продюсерів кіно і телебачення Ребеці О'Брайен, яка працювала над 4 фільмами-переможцями Каннського кінофестивалю.

Керівник школи документального кіно і театру Марина Pазбежкіна, яка також буде оцінювати програму європейських документальних фільмів ОМКФ 2016, проведе лекцію "Полювання на реальність" про тонкощі роботи в документалістиці. Майстер-клас про цей жанр кіно проведе і Віталій Манський. Це буде вже третій виступ призера Карлових Вар, Талліна, Жилави і Трієсте в рамках Літньої кіношколи ОМКФ, цього разу з темою "Документальне кіно як спосіб зрозуміти своє місце в реальності".

Крім того, лекцію "Від Девіда Лінча до Девіда Кроненберга: уроки в написанні сценарію" проведе володар премій "Оскар" і BAFTA, сценарист і режисер Крістофер Хемптон, а в форматі творчих зустрічей студенти познайомляться з американським режисером, лауреатом фестивалю в Локарно 2014 Алексом Россом Перрі, який представить свою картину "Королева землі" в секції "Спеціальні покази", італійським продюсером і режисером Уберто Пазоліні, які працювали з Умою Турман і Христиною Річчі, і призером ОМКФ-2015 Євою Нейман.

Студенти Літньої кіношколи зустрінуться і з іншими гостями фестивалю — яскравим представником нового німецького кіно Крістіаном Петцольдом, який покаже свою ретроспективу в рамках ОМКФ, і Сассоном Габаі — володарем премії "Офір" за кращу чоловічу роль другого плану, який представить картину "Гет, суд Вівіан Амсалем "в секції" Спеціальні покази ".