Новини про зірок
Подобається

В Іспанії виявили журналістське посвідчення Сент-Екзюпері (фото)

06/07/2016     Автор: Катерина Гук
В Іспанії виявили журналістське посвідчення Сент-Екзюпері (фото)

Історик-любитель виявив журналістське посвідчення Антуана де Сент-Екзюпері, видане під час війни в Іспанії.

Історику-любителю вдалося виявити журналістське посвідчення, з яким французький письменник і льотчик Антуан де Сент-Екзюпері висвітлював події громадянської війни в Іспанії 1936-39 років для кількох газет, повідомляє Корупція.Стар

Документ був загублений, оскільки з якоїсь причини його не зберегли разом з даними інших репортерів, таких як німецький фотожурналіст Герда Таро.

Акредитаційне посвідчення для автора "Маленького принца" датована 16 квітня 1937 року. Воно було видано бюро, відповідальним за пропаганду тих, хто програв у війні республіканців. Всі журналісти, які працювали на республіканській території, зобов'язані були реєструватися у відомстві.

На момент оформлення документа Сент-Екзюпері було 36 років. У ньому вказані професії репортера — льотчик і "клерк", що, мабуть, стало наслідком помилкового перекладу на іспанську мову французького слова "ecrivain", що означає "письменник".

Полікарпо Санчес, 52-річний юрист і історик-любитель, знайшов удостовершеніе серед інших документів в маленькому селі в провінції Доледо під час дослідження, присвяченого кіно про громадянську війну.

"Документ має надзвичайну цінність. Це посвідчення дає нам інформацію про дорогоцінний перебування в Мадриді", — говорить Санчес.

Сент-Екзюпері, отримуючи дозвіл на журналістку діяльність, вказав в якості адреси в іспанській столиці Hotel Florida, в якому зупинялися багато письменників, які приїхали в Іспанію для того, щоб побачити війну — наприклад, Ернест Хемінгуей.

Antoine_de_Saint-Exupéry