Українець розповів, як буде довічно вершити долю «Оскара» (фото)

02/07/2016     Автор: admin
Українець розповів, як буде довічно вершити долю «Оскара» (фото)

Продюсер Олександр Роднянський розповів про своє довічне членство в Американській академії кінематографічних мистецтв і наук, яка вручає премію "Оскар".

Роднянський зазначив, що академія сама запрошує нових членів, вибираючи їх серед сотень тисяч професіоналів світової кінематографії, і запрошують цих людей спеціальним листом, повідомляє Корупція.Стар

"Таких, як я, в листі так і називають — invited, тобто "запрошені". У них є право прийняти або не прийняти це запрошення; в першому випадку потрібно пройти певну формальність, заповнивши анкету. Але, повторюся, члени Американської академії кінематографічних мистецтв самі обговорюють, кого включити в її ряди. Режисери, художники по костюмах, продюсери – представники всіх цих гільдій обговорюють кандидатури своїх колег", — сказав продюсер.

Він розповів, що ключовим напрямком діяльності американської кіноакадемії є вручення премії "Оскар" і члени академії проглядають сотні тисяч фільмів, а в процесі відбору організують відкриті перегляди з обговореннями.

скачанные файлы (6)

"Саме в цьому — відборі фільмів на "Оскар" — я і бачу основну частину своєї роботи на новому полі діяльності", — пояснив Він, додавши, що його членство в академії є довічним.

Як повідомляв "Апостроф", всього кіноакадемія в 2016 році включила в свій склад 683 людей, які представляють різні галузі кінематографу. Крім Родняского пропозицію вступити до кіноакадемії отримав російський режисер-документаліст Віктор Косаківський.