Одеський кінофестиваль 2016: спеціальні кінопокази від зіркових гостей (фото і відео)

30/06/2016     Автор: admin
Одеський кінофестиваль 2016: спеціальні кінопокази від зіркових гостей (фото і відео)

"Алі і Ніно", "Будинок з башточкою", "Я, Деніел Блейк" та інші ексклюзивні покази в рамках фестивалю

Крістофер Хемптон, Єва Нейман, Алекс Росс Перрі, Марина Разбежкіна, Шані Кляйн та інші відомі кінематографісти представлять свої роботи в рамках позаконкурсної програми "Спеціальні покази" 7-го Одеського кінофестивалю, повідомляє Корупція.Стар

Оскароносний глава міжнародного журі, Крістофер Хемптон, презентує фільм "Алі і Ніно", до якого він написав сценарій на основі класики азербайджанської літератури -одноіменного роману Карбала Саїда. Картина оповідає про любов азербайджанця-мусульманина і грузинки-християнки в Баку на тлі Першої світової війни і революції 1917 року. Режисером виступив Азіф Кападіа, відомий своєю документальною стрічкою "Емі", про трагічну долю "королеви соулу" Емі Вайнхауз ( "Оскар" за кращий документальний фільм в 2016 році).

b2d_ribbet_collage21

Свою роботу покаже і лауреат кінофестивалю в Локарно 2014 року, Алекс Росс Перрі, який в цьому році буде вибирати кращих з кращих в міжнародній програмі. Прем'єра психологічної драми "Королева Землі" відбулася в рамках програми "Форум" на 65-го Берлінського МКФ. У головних ролях — володарка "Золотого глобуса" Елізабет Мосс ( "Перерване життя", "Безумці"), Кетрін Вотерстоун ( "Підпільна імперія") і Патрік Фьюджит ( "Майже знаменитий", "Зникла").

ae7_ribbet_collage22

Член журі національного конкурсу Шані Кляйн, вже відома українському глядачеві завдяки своїй ролі в картині "Мотивації нуль" (Гран-Прі ОМКФ-2014 року), представить фільм "Гора". У цій стрічці вона втілила на екран роль побожної жінки, яка живе зі своєю сім'єю посеред кладовища на Оливній горі в Єрусалимі. Фільм став дебютною повнометражною роботою режисера Яель Кайям, чий короткий метр "Диплом" посів третє місце в конкурсній програмі Cinefondation 62-го Каннського МКФ.

e73_ribbet_collage23

В рамках секції "Спеціальні покази" буде продемонстрована неігрова стрічка — "Тут і зараз". У ній режисер Марія Павлова розповідає про свій рідний острів Сахалін і його мешканку, яка ніяк не може зважитися виїхати. Представить картину її продюсер Марина Разбежкіна, керівник Школи документального кіно і театру, член журі нового конкурсу європейських документальних фільмів ОМКФ-2016.

f96_ribbet_collage24

Соціальну драму "Я, Деніел Блейк" Кена Лоуча, переможця Канн 2016, яка розповідає про боротьбу "маленької людини" проти системи, представить продюсер фільму і член міжнародного журі Реббека О'Брайен. Картина також входить в програму "Фестиваль фестивалів".

a1c_ribbet_collage25

Також в цій програмі глядачі зможуть побачити картину "У пошуках Бабеля" визнаного документаліста Девіда Новака про відомого одесита Ісаака Бабеля і фільм "Місто 44" про долю молодих людей, чиє дорослішання проходить у Варшаві часів німецької окупації (чотири "Орла" Польської кіноакадемії і чотири нагороди "Золотий лев" Польського кінофестивалю).

47d_ribbet_collage26