Зіркові скандали
Подобається

7 українських виконавців, які досі їздять в Росію (ФОТО)

21/05/2016     Автор: admin
7 українських виконавців, які досі їздять в Росію (ФОТО)

686659

Війна триває 2 роки, а деякі українські артисти продовжують виступати з концертами у Росії. Більшість з них намагаються приховати свої “ліві” заробітки. 

Ані Лорак

Ще недавно одна з найпопулярніших співачок України вже два роки не виступає у своїй країні, віддавши перевагу сценам Росії. Після скандального концерту в розпал Революції гідності ставлення до Лорак більшості її шанувальників різко змінилося. Спроба співачки дати концерт в Одесі в серпні 2014 року обернулася скандалом і сутичками.

Тепер вона виступає в Росії, причому не тільки на головних кремлівських сценах, але й у глибинці. У 2015 році соцмережі бурхливо висміяли концерт Ані Лорак на Новосибірській птахофабриці. В Україні вона навряд чи б стала займатися подібним. Мабуть, щоб вижити в Росії, доводиться виступати усюди, де пропонують?

Незважаючи на те, що співачка радісно приймає нагороди з рук Росії, деякі українські FM-радіо, як і раніше, транслюють її пісні, в тому числі, записані в 2014-2015 роках. Але ризикувати заспівати в Україні Ані Лорак, вочевидь, не хоче, побоюючись, що, як в давні часи, її можуть закидати гнилими овочами або сирими яйцями.

Таїсія Повалій

Ще одна колись популярна співачка, екс-народний депутат від Партії регіонів, взимку 2014 року поспішила виїхати до Росії.

Що змусило Повалій так терміново покинути батьківщину, невідомо. Навряд чи її здоров’ю щось загрожувало. Після такої втечі Таїсія Повалій повністю припинила концертну діяльність в Україні. Нині платинова блондинка виступає винятково в Росії, і отримує з рук країни-агресора нагороди. Навіть більше, Повалій разом з Лорак не вважають за щось аморальне виступи в Москві на концерті, присвяченому дню захисника РФ.

Світлана Лобода

Екс-віагра змогла досягти чималих успіхів в якості сольної співачки. Але, як і багато її колег, намагалася вийти на більш широкий і прибутковий російський ринок. Після Революції гідності не стала відмовлятися від виступів у Росії. Втім, свої виступи особливо не афішувала. Паралельно співачка продовжує активно виступати в Україні.

Однак для крайніх правих українців поїздки Лободи в Росію не залишилися не поміченими. 12 травня за 40 хвилин до концерту в Івано-Франківську чоловіки в камуфляжі, які назвалися місцевої самообороною, оточили будівлю концерт-холу і не пустили людей до зали. Концерт був зірваний.

Справа в тому, що ця громадянка України, виконавиця російської попси неодноразово виступала в Російській Федерації після початку війни в Донбасі і анексії Криму. Держава-агресор, що організувала наступ на нашу Батьківщину, дає можливість попсовій “зірці” заробити. Лобода охоче використовує цю можливість. Під час війни. Які загиблі українці? Яка ще ненависть уряду РФ і 80% населення країни до українців? За гроші, хоч дияволу душу. Але ми вважаємо, що честь України не продається!
– повідомили в “Правому секторі”, пояснюючи причини зриву концерту.

13 травня активісти зірвали концерт у Тернополі.

Однак зриви концертів зовсім не означають захід сценічної кар’єри Світлани Лободи. Співачка, швидше за все, на якийсь період обмежиться виступами в центрі і на південному сході України. До речі, такі випади “Правого сектора” в очах жителів південно-східних регіонів можуть навіть збільшити її популярність. Сумнівно, що вона перестане відвідувати і Росію.

У січні вона разом з Лорак виступала на дні народження у Григорія Лепса. У лютому Лобода добре провела час на дні народження російської співачки Аніти Цой, де був присутній одіозний Йосип Кобзон.

Потап і Настя

Український дует не хоче відмовлятися від виступів в Росії, але вважає за краще мовчати про це. Правда, у вік Інтернету все швидко стає публічним надбанням.

У 2014 році Потап на врученні російської премії RU.TV у Москві зняв штани і подякував Росії за те, що приймає українських зірок. Така витівка мало не перекреслила всю репутацію групи. Згодом Потап і Настя заявили на прес-конференції про те, що витівку всі сприйняли не так, як було задумано, і вони пошкодували про це. Також дует повідомив, що завжди виступав за єдину Україну, жертвував гроші на Євромайдан і допомагає біженцям з Донбасу.

Такі пояснення, вочевидь, не переконали українців. Нещодавно – 18 квітня представники ВО “Свобода” не дозволила виступити Потапу і Насті в Луцьку.

В умовах російсько-української війни частина українського шоу-бізнесу зайняла проросійську позицію і продовжує робити спільний бізнес з країною-окупантом. Вони беруть активну участь у святкуванні російських імперських дат, пропагують російський імперський світогляд і сприяють русифікації українського інформаційного простору,
– відзначили “свободівці “.

Дует продовжує працювати в Україні. Потап, як відомо, досить популярний ведучий і шоумен.

НеАнгели

Жіночий дует з претензією. Солістки групи не стільки засвітилися на російських підмостках, скільки стали “популярними” через свої заяви. НеАнгели виступили проти введення квот на україномовну музику на радіо. З ініціативою про те, що 75% пісень українських авторів і виконавців, які будуть звучати в ефірі радіостанцій, повинні бути україномовними, виступив колишній глава Мінкульту В’ячеслав Кириленко.

У зв’язку з чим 21 квітня “Правий Сектор” Львівщини провів попереджувальну акцію протесту біля Оперного театру в зв’язку з концертом гурту НеАнгели. Тим часом, великого резонансу і особливих наслідків для групи таке попередження поки не набуло. 12 травня дует дав великий концерт у столичному Палаці спорту.

Іван Дорн

Колишній учасник групи “Пара нормальних”, сольний співак і телеведучий, часто веде всілякі шоу і концерти в Росії. Але в той же час він відомий своєю проукраїнською позицією. Зокрема, в 2014 році на відкритті конкурсу “Нова хвиля” в Юрмалі Іван вийшов на сцену у футболці з тризубом і виконав пісню “Танець пінгвіна” українською мовою. Також Дорн активно допомагає українській армії.

Ірина Білик

Популярна з початку 90-х років співачка зробила чималий внесок у розвиток української музики. Виступати в Росію Іра в останні два роки не їздила, проте в 2015-му потрапила в досить неприємну історію.

Білик поїхала в Крим, за її словами, на вінчання подруги. Візит співпав з проведенням в “Артеку” “Дитячої Нової хвилі”, а ЗМІ поширили інформацію про те, що співачка була членом журі. У Криму вона зустрілася з Філіпом Кіркоровим, якому свого часу подарувала пісню “Почему так жесток снег”, і Ігорем Крутим. Люб’язний Кіркоров чи то спеціально, чи то мимоволі, зробив селфі з Іриною Білик і тут же виклав його в соцмережах.

В Україні розгорівся скандал. Особливо проти своєї давньої подруги виступила Олена Мозгова, звинувативши Ірину Білик у зраді та інших страшних гріхах. Білик була змушена публічно виправдовуватися.

Замість епілогу

Виступи українських артистів у Росії не додають їм симпатій в Україні. Як сказав д’Артаньян кардиналу Рішельє у відповідь на пропозицію перейти на його сторону: “Мене погано прийняли би тут і на мене погано подивилися б там, якби я прийняв вашу пропозицію”. Для одних це обертається повним фіаско. Інші, отримавши сильний удар по самолюбству, намагаються виправити ситуацію.

Кожен артист, як персона публічна, що має вплив на думку оточуючих, повинен мати громадянську позицію. Перш за все, захищати національні інтереси країни, громадянином якої він є. Вахтанг Кікабідзе категорично відмовився від будь-яких виступів у Росії після того, як Москва напала на Грузію в 2008 році.

З іншого боку, по-перше, в Україні немає чіткої державної політики щодо таких артистів. Офіційно не заборонено виступати в РФ. По-друге, якби економічна ситуація в країні була краще або щось би говорило про те, що такі тенденції є, можливо, українські співаки не так би прагнули їхати в Росію. По-третє, що головне, чим вчинки цих співаків відрізняються від дій українських політиків і державних діячів? Вітчизняні можновладці торгують з Росією, досі в російському Липецьку працює кондитерська фабрика Roshen.

Подвійні стандарти українських політиків по відношенню до Росії дали зелене світло для деяких артистів. У будь-якому випадку, головним суддею для людей мистецтва завжди є глядач, а час розставить усі крапки над “і”.

Читайте також: Хто з українських музикантів гастролював у Росії найбільше? Рейтинг в інфографіці

А що ви думаєте про виступи українців у Росії? Чи мають вони на це моральне право?