Чого не варто робити під час стрижки та фарбування волосся: золоті правила

18/05/2016     Автор: admin
Чого не варто робити під час стрижки та фарбування волосся: золоті правила

ed88459dba5932ef6b16ad532c26b00c

Скільки разів, вийшовши з перукарні, ви відчували розчарування? Напевно не раз. Краще залишити цю сумну традицію і постаратися не робити наступні сім найпоширеніших помилок.

Брехали стилісту (парикмахерку), хотіли неможливого і інші помилки, які ми всі робили в кріслі у перукаря.

1. Брехати майстру

В першу чергу, це стосується фарбування. З колористом, як з лікарем — потрібно говорити все по-чесному. Так, якщо ти не раз експериментувала з кольором і ці вигорілі пасма — результат «вмілого» фарбування, а зовсім не довгої відпустки біля моря, так і скажи.

Не знаючи деталей, майстер не зможе підібрати ідеальний склад фарби для волосся і зробити фарбування твоєї мрії.

2. Покладатися на мову жестів

Зажадавши нову стрижку, постарайся знайти її фото, причому в декількох ракурсах. Описувати на словах і жестами бажану зачіску — справа невдячна. А ось при наявності картинки набагато простіше обговорювати майбутній образ — майстер підкаже, чи піде він тобі і як його підлаштувати під твій тип зовнішності.
До речі, запасись фото зачісок, які тобі категорично не подобаються — так майстру буде легше збагнути, як тобі догодити.

3. Мовчати

Крім візуалізації, перукареві дуже важливо знати, скільки часу щодня ти готова витрачати на зачіску, з яким макіяжем і одягом її поєднувати. Якщо не розповісти про це, ризикуєш отримати дуже модний, але абсолютно чужий тобі і твоєму способу життя look.

4. Не ставити запитань

Тобі також важливо розуміти, скільки часу і зусиль знадобитися для підтримки нової зачіски. Так, якщо ти не готова витрачати час в день на укладку і обзаводитися арсеналом засобів для укладки і гаджетів, прямо скажи про це майстру.
Він підбере для тебе щось невибагливе в догляді і покаже, як укладати стрижку.

5. Відволікатися і терпіти незручності

Погортати стрічку інстаграма, випити кави, поговорити по телефону — все це краще робити після того, як ти встала з крісла в перукарні. Повір, майстри дуже не люблять зайвих рухів і розмов. Це не просто відволікає від роботи, але і заважає нормально виконувати її. Будь-який необережний руху — і зріз волосся вже не той.
Але і терпіти дискомфорт заради спокою майстра також невірно.
Якщо фарба щипає або тобі пече від фену, скажи про це.

6. Запізнюватися

Як правило, під час запису адміністратор попереджає, скільки часу забере стрижка або фарбування. Робить це не просто так: і тобі і майстру важливо мати достатньо часу, щоб зробити все з толком.
Запізнення більш ніж на десять хвилин порушує весь баланс — стилісту доведеться поспішати і нервуватися, що явно не дає відмінних результатів.

7. Стригтися після фарбування або не стригти зовсім

Якщо ти задумала змінити і довжину і колір, починай з довжини. Особливо це стосується складних технік фарбування, типу амбре. В іншому випадку перукар зріже всю свіжопофарбовану красу. Крім того, не забувай регулярно освіжати кінчики волосся — приблизно раз в вісім тижнів.
Це допоможе стрижці зберегти форму, а волоссю надасть здоровий доглянутий вигляд.