Зіркові скандали
Подобається

Стали відомі скандальні подробиці смерті учасника гурту «Любє»

21/04/2016     Автор: Ігор Нагорний
Стали відомі скандальні подробиці смерті учасника гурту «Любє»

1434028228_2

Винуватцю, причетному у смерті музиканта загрожує 15 років ув'язнення.

Стали відомі нові подробиці фатальної бійки, під час якої був жорстоко побитий бас-гітарист популярного гурту "Любє" Павло Усанов. Джерело, близьке до слідства, повідомило, що перед смертельною сутичкою музикант посварився з двома українцями через ситуацію на Донбасі, передає Корупція.Стар

У середу, 20 квітня, прес-секретар офіційний представник МЗС Марія Захарова підняла цю тему, спираючись на розповідь письменника Захара Прілепіна, який останнім часом спілкувався з Павлом Усановим.

"Права людини їм подавай, цінності європейські, повагу. Не буде вам ні цінностей, ні поваги, поки не перестанете людей стріляти на майданах, палити в будинках профспілок і вбивати в барах за національно-ідеологічною ознакою", — написала Захарова в Facebook.

Прилепин розповів, що конфлікт з чоловіком, який сидів за сусіднім столиком, міг статися через політичну позицію музиканта. За його словами, Усанов неодноразово їздив на Донбас — там він займався з талановитими людьми (в тому числі дітьми) і спілкувався з ополченцями.

"Паша сидів в барі, обговорював якраз ті самі теми, що і ми з ним обговорювали — Донбас. У нас це боліло з ним — і, нічого приховувати, говорили і говоримо ми про це часто", — уточнив Прилепин.

За його словами, "в кафе був хтось, кому, судячи з усього, розмова не сподобався". І цей незнайомець підійшов до Усанова зі спини і вдарив його по голові.

У вівторок, 19 квітня, Павло Усанов, не приходячи до тями, помер в лікарні, в реанімації якої потрапив з черепно-мозковою травмою 2 квітня. Після його смерті порушену раніше кримінальна справа була перекваліфікована на більш тяжку статтю.

Підозрюваному у скоєнні злочину — жителю Підмосков'я Максиму Доброму — тепер інкримінується ч. 4 ст. 111 КК РФ ( "Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що спричинило з необережності смерть потерпілого"). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Обвинувачений заарештований. Він понесе заслужене покарання, а наслідок "об'єктивно і всебічно розбереться у всіх обставинах злочину", запевнив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.