Новини про зірок
Подобається

Легендарній сукні Мерилін Монро виповняється 55 років (Відео)

01/03/2016     Автор: Ігор Нагорний
Легендарній сукні Мерилін Монро виповняється 55 років (Відео)

1df85f796af2ef2e367f37bd7ee0b5ae

Сукня була зшита спеціально до дня народження Президента США Джона Кеннеді, передає Корупція.Стар

У березні 1961 року актрисі Мерилін Монро запропонували заспівати перед президентом США Джоном Кеннеді на святі з нагоди дня його народження.

Урочистості мали проходити в найпрестижнішому концертному залі Madison Square Garden. Мерилін дала згоду і почала готуватися до виступу, але на свій лад… Вона звернулася до найвідомішого на той час в Америці модельєра Жана Луї з таким замовленням: зробити для неї «історичну, незвичайну сукню, яких ще ніколи і ні в кого не було».

“    Це повинно бути щось таке, що можу вдягнути тільки я, -підкреслила актриса. Модельєр почав з того, що переглянув всі фільми за участю клієнтки. Згодом він розповів: “    

Мерилін вміла приголомшливо володіти своїм чарівним тілом, воно було в постійному русі, але робилося це природно, елегантно. І я зрозумів, що повинен робити — обіграти цей її дар провокувати … Загалом, я намалював ескіз сукні, що створює повний ефект, ніби вона — оголена.

Так народилася ця ідея. Виникло питання — з чого зшити? Невеликій фабриці у Франції дається завдання — виготовити повітряну, як павутина, тканину тілесного кольору, використовуючи найменші верстати і найтоншу нитку. Коли тканина була доставлена ​​у Лос-Анджелес, вся команда модельєра, що складалася з прекрасних фахівців своєї справи, які навчалися у Франції, взялася до роботи прямо в будинку Монро в Брендвуді.

Це була довга і кропітка праця, на всі сто відсотків вручну. Форма робилася безпосередньо на самій замовниці. З незмінним келихом шампанського в руці вона годинами позувала, стоячи на стільці перед майстрами, що чаклували навколо неї. Створювався справжній шедевр. Сукня без підкладки, без рукавів і з відкритою спиною була ніби муляжем, копією форм тіла Монро з розрахунком показати ці форми у всій їх голий красі. Сукня виглядала як друга шкіра. При цьому на актрисі не повинно бути ніякої нижньої білизни  

Абсолютно гола, вона обволікалася в цю павутиноподібні тканину, на якій були розсипані шість тисяч діамантових блискіток. Сукня застібалася тоненькою блискавкою і мікроскопічними гачками — все тілесного кольору. Сконструйовано воно було таким чином, щоб бретельки підтримували чарівни груди актриси, яка в свої 36 років була в самому розквіті краси і слави. Наряд обійшовся їй у 12 тисяч доларів — сума на ті часи величезна. Тим часом допитливі організатори шоу проявляли постійний інтерес до того, в чому кінодіва збирається постати перед Президентом країни. Актриса чудово розуміла, що охоронці американських звичаїв — пуритани й ханжі, не дозволять їй вийти на сцену у такій сукні. Знаючи це, вона продемонструвала один з незліченної кількості своїх нарядів — цілком скромну вечірню сукню з чорного сатину, що і була схвалена організаторами вечора.

І ось, кульмінація події — виступ Мерилін Монро 19 травня 1962 на гала-концерті в Madison Square Garden з нагоди ювілею Джона Кеннеді. До самого останнього моменту перед виходом на сцену вона залишалася щільно загорнутою в хутра, щоб уникнути скандалу і заборони співати в такому вбранні, чого цілком можна було очікувати від організаторів свята.

Але, коли вона з'явилася перед публікою, стався шок — шляхетне зібрання не могло прийти в себе: блискуча діамантовими іскрами розкішна фігура Монро постала у всій чарівністі. Не даючи нікому оговтатися, вона, звертаючись до президентської ложі, заспівала «Happy Birthday, Mister President!». Згодом актриса згадувала: “    Коли я опинилася перед рампою, щоб співати, то відчула, як у залу перехопило подих — все подумали, що я зовсім гола …. Концерт, на якому Мерилін Монро співала для Джона Кеннеді, був останнім в її житті … Через кілька місяців актриса наклала на себе руки, а незабаром у Далласі був убитий 35-й президент Сполучених Штатів. Кілька років тому сукня була продана на аукціоні за нечувану суму — 1,3 мільйона доларів. 

Marilyn_Monroe_dress2