Знайдена перша і найголовніша ознака майбутнього розлучення (ФОТО)

25/02/2016     Автор: Ігор Нагорний
Знайдена перша і найголовніша ознака майбутнього розлучення (ФОТО)

fbddfbfbd

Доктор Джон Готтман, автор книги «Сім принципів щасливого шлюбу», по праву вважається одним із кращих сімейних консультантів в світі. Він витратив сорок років на вивчення поведінки подружніх пар, щоб визначити, що насправді є головною причиною розлучення і чи можна його запобігти, передає Корупція.Стар

Так ось, в ході своїх досліджень, доктор Готтман відстежив якусь закономірність у стосунках пар і дійшов до висновку: головним провісником розлучення є всього одна якість. Готові його почути? Це презирство! Так, закочування очей, відчуття огиди, негативні думки з приводу партнера. Якщо ти ловила себе на подібному ставленні до хлопця/чоловіка, це ще не означає, що ваші стосунки приречені. Готтман каже, що кожна пара повинна вчасно усвідомити ту шкоду, яку завдає презирство стосункам, вчасно відстежити його присутність і, найголовніше, зупинити його, щоб уберегти свої стосунки.

Як виникає презирство? Роздратування від тих чи інших вчинків, звичок партнера — цілком природне явище. Погано, коли ти дозволяєш йому перевтілюватися в огиду і презирство — найбільш руйнівні для любові якості. Всі пари сваряться, у всіх є проблеми. Але те, як ви їх вирішуєте, з добром або з презирством, визначає подальше майбутнє вашого союзу.

COS040112_156

«Партнери, які не обговорюють свої проблеми в принципі, мають найбільший ризик розлучитися. Ми вважаємо, що існують чотири «вершники апокаліпсису», тобто ознаки майбутнього розлучення: критика, презирство, обструкція і захисна реакція. Всі вони руйнують не тільки стосунки, а й здоров'я партнерів — у них підвищується артеріальний тиск, зростає рівень гормону стресу в крові. У цьому стані люди втрачають здатність реагувати на партнера з любов'ю, гумором і перестають шукати вихід з кризового стану. З усього цього потрібно зробити один висновок: ніколи не спілкуйтеся з партнером, перебуваючи в стані злості, агресії і, тим більше, презирства. Краще відкладіть цю розмову », — радить психолог Майкл Макналті.

Навіть якщо у вас з чоловіком/хлопцем і були якісь емоційні сварки, не поспішайте ставити на стосунках хрест. Як правило, вони вмирають від льоду, а не від вогню. Проблема в тому, що деякі пари згодом залишають спроби про що-небудь домовитися. У них не вистачає сил і терпіння вирішувати поточні конфлікти. Вони здаються. Якщо ж ви досі сваритеся і сперечаєтеся, значить, не все втрачено.