Як навчити чоловіка заробляти гроші

14/01/2016     Автор: admin
Як навчити чоловіка заробляти гроші

232ca53857a74b2f158d8c3be72eb034

Протягом останніх двох років в Україні почастішали розлучення через кризу, безгрошів'я і безробіття. Про це розповіла сімейний психолог Ольга Опейда, передає Корупція.Стар

"В Україні протягом останнього року різко виросла кількість безробітних, — каже Ольга. – Сім'ям не вистачає грошей на продукти, одяг, розваги. Для багатьох стали неможливими поїздки на відпочинок. Безгрошів'я найбільше позначується на стосунках пар, які звикли жити на широку ногу і ні в чому собі не відмовляли".

За словами психолога, у нас нормально сприймають безробітну жінку.

"Вона домогосподарка або сидить у декреті, — говорить Ольга. — Безробітний чоловік навпаки викликає масу обурення і запитань від родичів і друзів: чому він сидить вдома і не приносить гроші? Хто, як не він, має забезпечувати сім'ю? Тоді жінка, яку накрутили подруги, мама, сестра, співробітниці, починає пиляти чоловіка, що він мало заробляє чи не приносить гроші узагалі. Рідко такий діалог спонукає чоловіка відправитися на пошуки роботи. Хочете, щоб чоловік добре заробляв, треба його спонукати і вчити".

Дає три поради, як навчити чоловіка добре заробляти.

1. Спонукати чоловіка знайти роботу легше, якщо ви самі працюєте. Коханого для початку треба підтримати. Якщо його скоротили, то людина розчарована і розгублена, має занижену самооцінку. Можна разом переглянути вакансії в інтеренті, скласти резюме і розіслати потенційним роботодавцям. Допоможіть коханому налаштуватися на співбесіду.

2. Вчитися ніколи не пізно. Якщо знайшли хороші вакансії, але не вистачає потрібного досвіду і знань, варто відправити чоловіка на курси. Вірте у свого партнера. Моя знайома так вивчила свого чоловіка на програміста. Тепер він приносить 18 тисяч гривень у місяць. Сім'я ні в чому собі не відмовляє. Влітку їздять на море, взимку – у гори на лижі. Не скупіться. Інвестуйте у знання. Можна записатися на курси програмістів, тестерів, бухгалтерів, масажистів.

3. Будьте готові іти на жертви. Розраховуйте, що деякі з пропозицій працевлаштування можуть на деякий час розлучити вас з коханим. Чоловік буде змушений часто їздити у відрядження чи взагалі переїхати в інше місто і країну. Також може постати питання переїзду для цілої сім'ї. Я проводила кілька тренінгів для сім'ї киян. Вони 6 років жили у шлюбі. Дійшло до розлучення, бо чоловікові запропонували роботу у Канаді. Ми пробували разом розібратися у ситуації, аби подружжя залишилося разом і не втратило можливість наповнити сімейний бюджет. Жінка записалася на курси англійської. Виїхали удвох. Вона також знайшла там роботу.

Більше цікавих новин в мобільному додатку Корупція Інфо:   Android         IOS