«Українських артистів десятки, які їздять в Росію виступати до цього дня»

26/12/2015     Автор: admin
«Українських артистів десятки, які їздять в Росію виступати до цього дня»
Поки деякі російські артисти, жертвуючи своєю кар'єрою, спокоєм та навіть безпекою, висловлюють підтримку українцям, боряться за здоровий глузд та відкрито засуджують владу своєї країни, українські зірки не гребують зайвою копійкою від країни-агресора, передає Корупція.Стар

Сьогодні українське суспільство, враховуючи всі без винятку його верстви, поділилося на два табори: тих, хто засуджує дії Росії та підтримує Україну, та тих, хто вважає українців "одурманеними Майданом націоналістами". І байдужих або нейтральних бути не може, адже зараз йдеться не про політику, на кону – життя людей. Однак завжди знайдуться ті, хто зароблятиме гроші, заплющуючи очі на мораль та власну совість. Звісно, не виключення і шоу-бізнес.

Головна "самоварозбиральниця" Ані Лорак

Мабуть, найгучнішими скандалами супроводжувалися виступи саме Ані Лорак. Вона – "найкраща співачка Росії" за версією російської премії "МУЗ-ТВ. Гравітація". І не дивно, адже Лорак фігурує майже на кожному заході в Росії, дає сольні концерти, світиться на вечірках. За це Лорак вже неодноразово здобувала "Самовари", після вручення яких намагалася дати концерти в Україні. Однак її проникливі слова про те, що вона – "голуб миру", не справили бажаного результату. Виступи Ані Лорак бойкотували, а мітингувальників розганяла міліція. 

null

Лорак жодного разу за півтора року не висловила чітко свою позицію щодо ситуації в країні, наголошуючи, що вона – поза політикою. 

 

null

Світлана Лобода

Регулярно виступає в Росії і Лобода. Світлану можна побачити і на відкритих концертах, і на приватних вечірках російських олігархів. Зокрема, на початку червня вони разом з Лорак розважали дружину одного з російських медіамагнатів Сергія Кожевникова — Катерину. Лобода, звісно, розвиває історію про нейтральну позицію, дружбу народів та "мистецтво поза політикою". 

null

А минулого року Лобода розважала москвичів, взявши участь у концерті до Дня міста. Щоправда, цей ганебний факт вона спробувала приховати: відсиділа велику частину концерту в гримерці, виправдовувалася співпрацею зі співаком Еміном. А директор Лободи навіть змусив українських медійників стерти відео із її виступом на російській сцені.

Віра Брежнєва

null

Ця співачка настільки часто з'являється в Росії, що дехто вже й забув, що, насправді, Віра – українська співачка з Дніпропетровщини. Брежнєва веде концерти в Росії, співає, змагається за російські нагороди та знімається у записах святкових концертів. А з Instagram зірки стає зрозуміло, що Брєжнєва переважно заробляє в Росії.

Анна Сєдокова

null

Українська співачка і телеведуча, колишня солістка українського жіночого гурту "ВІА Гра" Анна Сєдокова наприкінці весни разом з вище названими співачками відвідала свято від "RU TV". У російські премії, де гіпотетично мали б змагатися саме російські артисти, її обрали найкращою у номінації "Найсексуальніше відео" за кліп "Между нами кайф". І схоже, це звання від країни-агресора українку тільки тішить.

Потап і Настя Каменських

null

Здавалося б, що після текстів пісень цього дуету шокувати чимось іншим буде вже важко. Але артисти знайшли, чим вразити. Виявилося, що "пиришки-пупиришки" – ще не межа. 

Спочатку наприкінці лютого 2014 року, коли вся країна була у жалобі за загиблими на Майдані, Потап у Москві вів концерт, присвячений 23 лютого, що прославляє російських військових. 

null

Незабаром з'явилося відео, яке обурило українських користувачів мережі. У ролику Потап і Настя Каменських звернулися до росіян та українців із закликом "не створювати конфліктів".

У травні дует знову засвітився у Москві, цього разу на врученні премії "RU TV". Витівка Потапа стала справжнім приниженням: співак зняв перед російською публікою штани і подякував росіянам. При цьому він нахабно взяв на себе сміливість говорити "від всіх українських артистів".

"Офіційно, від усіх українських артистів: Росія, спасибі за те, що ви нас приймаєте. Нехай у вас завжди буде пучок грошей, пучок здоров’я, пучок здорових, гарних відносин, і пучок радості і щастя!", — виголосив Потап.

Ситуацію сподівалися виправити українським прапором в Юрмалі, але і без того марні спроби пізніше були перекреслені черговою витівкою. На річницю Євромайдану, у листопаді 2014 року, Потап і Настя співали "Все пучком" зі сцени в Москві під час церемонії "Золотий грамофон".

Тріо з "ВІА Гри"

null

Дівчата з тріо всі родом з України. Анастасія Кожевникова — уродженка Южноукраїнська, Міша Романова — з Херсона, а Еріка Герцег — з українського села Мала Добрань. Утім, у графіку гастролей гурту частіше майорять російські міста, ніж українські. Дівчата переконують, що дотримуються нейтральної позиції. Цікаво, що "нейтралітет" вони ототожнюють з байдужістю. Зокрема Анастасія Кожевникова в одному з інтерв'ю зізналася: "Мені 21 рік. Я звичайно ж переживаю, я в курсі подій. Але якоїсь певної точки зору з цього приводу в мене немає".

Йолка

null

Українська співачка після Революції Гідності зникла з України. Переїхала до Росії вона ще в 2004 році, але до подій Майдану з'являлася з концертами на батьківщині та знімалася в українських телешоу. Тепер же Йолка – зірка виключно російської естради. Окрім цього вона працює з російськими проектами та бореться за російські премії "RU TV" та "Золотий грамофон", які безжально забирає Лорак.

Таїсія Повалій

null

Екс-регіоналка Повалій, як і Потап, у день скорботи за загиблими на Майдані ділилася радісними новинами про те, що даруватиме своєму чоловіку на 23 лютого. Все ще народна артистка України давала концерти в Росії, їздила в Держдуму, а потім спробувала реабілітуватися: випустила пісню-молитву, присвячену Україні, "Боже". Утім, враження на українців це не справило, і спроби обілитися не вдалися. 

Нині Таїсія Повалій і її чоловік — продюсер Ігор Ліхута — перебувають у Росії.

Софія Ротару

Пустилася в тур Росією минулого року і народна артистка України Софія Ротару. І знову ж розповіла, що "за мир у всьому світі". Імовірно, зрозумівши, що сталося, пізніше показала фото з українським прапором. Щоправда, після цього у Томську, Кемерову і Хабаровську її концерти скасували. 

Ірина Білик

null

Ірина Білик, здається, не дуже усвідомлює, що відбувається між Росією та Україною та, зокрема, в Україні. Співачка продовжує виступати в Росії, а також співати в Криму, при чому дістаючись туди літаком з Москви, порушуючи закон України. У виправдання співачка каже, що в Україні звузилася географія концертів після окупації Криму та частини Донбасу, тому працювати та заробляти гроші їй стало важче. 

Білик також вважає, що вирішити складну ситуацію в країні можна простим чином: "Найліпше було б зібратися українським і російським артистам, покликати Путіна і Порошенка, щоб за руки взялися ось так і помирилися".

Quest Pistols

null

Український поп-гурт також вирішив не відмовлятися від свого виступу у Москві. До столиці країни-агресора музиканти привезли своє Quest Pistols Show. Окрім цього, співаки проїхалися з туром і по інших містах Росії, відвідавши Южно-Сахалінськ, Далекий Схід. Попри те, що самі музиканти з України, на їхньому сайті значаться лише контакти менеджменту в Росії. Тож зв'язатися з українськими музикантами буде непросто.

Гурт "Nikita"

null

А поки на Донбасі війна, співачки з "Nikita" у жовтні минулого року епатували російську публіку в Курську, дали концерт в Санкт-Петербурзі, у серпні поспівали в Ростові-на-Дону, а трохи раніше у Владикавказі, Находці і Бєлгороді.

Данило Грачов

null

Найбільшим хамелеоном виявився український телеведучий Данило Грачов. На початку 2014 року сторінки його соцмереж виглядали наступним чином: запальні публікації на підтримку України, засуджуючі висловлювання проти дій Путіна, безліч фото, що не потребують коментарів. 

null