Як знімали фільм-легенду. Невідомі та вражаючі факти про «Титанік» (ФОТО)

23/12/2015     Автор: admin
Як знімали фільм-легенду. Невідомі та вражаючі факти про «Титанік» (ФОТО)

Фільм «Титанік» побачив світ п'ятнадцять років тому, але досі пригадується яскраво, як вчора: вражаючі декорації, приголомшлива гра ще юного Лео і розкішної Кейт …

Пропонуємо підбірку маловідомих фактів, які однозначно будуть цікаві шанувальникам цієї стрічки.

d4276143e7_146744
1. «Титанік» — єдиний кінофільм Джеймса Кемерона, в якому ніяк не використовується і не згадується ядерна зброа.

2. До того, як режисер визначився з кандидатурами Кейт і Лео, як виконавці головних ролей розглядалися Метью Макконахі і Гвінет Пелтроу, а також Крістіан Бейл і Клер Дейнс.

3. На борту «Титаніка» дійсно була людина на ім'я J Dawson (його звали Joseph), він працював в моторному відсіку і, на жаль, загинув. Можливо, це просто красива легенда, але режисер стверджує, що дізнався про це вже після того, як придумав свого Джека Доусона.

002x

4. У фінальний день зйомок стрічки в Новій Шотландії (Канада) «жартівники» підсипали в обід знімальної групи наркотик PCP. 80 осіб було госпіталізовано з галюцинаціями.

5. Був інцидент і серйозніший. Кейт Уінслет — єдина з акторської команди, хто не носив гідрокостюм. І хоча вода підігрівалася (використовувався великий басейн), актриса захворіла на важку форму пневмонії.

6. Актори, які грають працівників моторного відсіку корабля, не більше 150 см зростом. Все для того, щоб приміщення здавалося більш масштабним.

7. Перша сцена, в якій знімалися Уїнслет і ДіКапріо разом, була дуже відвертою — це той самий момент, де Роуз оголюється і просить Джека намалювати її. Щоб уникнути незручності, при їх першій зустрічі Кейт просто … показала Леонардо свої груди.  Щоб потім не дивувався!

8. Той самий малюнок Джека, знайдений за сюжетом на дні океану, насправді намальований рукою Джеймса Кемерона. Режисер лівша, а ДіКапріо малює правою рукою, так що кадри великого плану довелося дзеркально відобразити.

9. Нарис оголеної Кейт Вінслет авторства Кемерона продали в 2011 році на аукціоні за 16 000 доларів.

10. Уінслет ненавидить головну пісню фільму «My Heart Will Go On». Та й «Титанік» назагал теж не дуже любить. Вона вважає, що 18 років тому погано грала і мала багато зайвої ваги. Ох вже ці жінки, так?

okino.ua-titanic-173362-a

11. Спочатку автором музики до «Титаніка» повинна була бути ірландська співачка Енія. Але вона відмовилася від цієї роботи, і композитором став Джеймс Хорнер. За задумом режисера, в «Титаніку» не повинно було бути пісень, проте Хорнер записав пробну версію «My Heart Will Go On» з Селін Діон потай від Кемерона. І не даремно. «Титанік» став першою не музичної картиною, що отримала Оскар за кращу пісню.

12. У «Титаніку» могла б з'явитися Ліндсей Лохан в ролі 7-річної пасажирки Кори Картмелл. Її майже затвердили на роль, але в останній момент Кемерон вирішив, що Ліндсей занадто рудоволоса, і глядачі можуть помилково прийняти її за родичку Роуз.

titanik

13. У знаменитій сцені, коли герої зустрічаються на головній сходах корабля, величезні годинники показують 2:20. Це точний час, в яке «Титанік» зник під водою 15 квітня 1912.

14. Ще одна знаменита сцена (коли Джек кричить «Я король світу!», стоячи на носі корабля) спочатку не була прописана в сценарії. Цю фразу видав ДіКапріо, вперше піднявшись на ніс «кіношного» Титаніка, а Камерону вона сподобалася. Настільки, що він вигукнув «Я король світу!» на сцені, коли отримував статуетку Оскар.

15. У 2012 році вийшло перевидання «Титаніка» — фільм адаптували для формату 3D. Крім цього, в картину внесли одне єдине доповнення — змінили розташування зірок на небі в момент аварії корабля. Астрофізик Ніл Деграссі Тайсон роками картав режисера за недогляд стосовно неправильної зоряної карти і тепер, ймовірно, щасливий.

16. Чи знаєте ви, що у «Титаніка» є сиквел? Стрічка вийшла в 2010 році і навіть не показувалася в кінотеатрах, тому що це, вибачте, треш. Сюжет полягає в тому, що через 100 років після загибелі Титаніка шикарний лайнер, названий «Титанік 2», не повірите, стикається з айсбергом і тоне.

17. Зняти фільм про Титанік виявилося дорожче, ніж побудувати сам корабель. Фільм обійшовся творцям в $ 200 млн, будівництво лайнера — в $ 7.5 млн (сучасні $ 150 млн, якщо врахувати інфляцію).

0_72779_ec702f_orig

18. Велика частина акторського складу фільму відвідала лекцію про правильні манери, які були властиві людям на початку 19 століття. Кемерон хотів, щоб все виглядало максимально автентично. Втім, героїня Вінслет не завжди відрізнялася зразковою поведінкою …