Всесвітньо відомі люди українського походження. Неймовірно, але факт (ФОТО)

23/12/2015     Автор: admin
Всесвітньо відомі люди українського походження. Неймовірно, але факт (ФОТО)

Ми так часто захоплюємося усім чужим, закордонним, важаючи, що воно більш вартісне і цікаве. Втім, у відомих на весь світ людей часто буває українське походження, українські корені у родоводі. Отже, просимо знайомитися!

Ганна Андріївна Ахматова (Горенко) — поетеса, представниця акмеїзму. Почесний доктор літератури Оксфордського університету. Народилася в Одесі, жила і навчалася в Києві

01

Боб Ділан — гітарист, співак і композитор. Його дідусь і бабуся по лінії батька, Зігман і Ганна Циммерман, виїхали в США з Одеси.

2

Володимир Семенович Висоцький — син вихідця з України, найбільший поет-бард.

Вупі Голдберг — американська акторка володарка Оскара — може похвалитися тим, що її прабабуся по материнській лінії була корінною одеситкою. Сама Вупі, яка народилася в Нью-Йорку, вирішила залишити прізвище матері — Голдберг, в пам'ять про своїх єврейсько-українських коренях.

Голда Меїр — народилася в Києві. Стала четвертим прем'єр-міністром Ізраїлю. Купюра 10000 шекелів 1984 носить зображення Меїр.

Девід Копперфільд — ілюзіоніст. Дідусь і бабуся фокусника були євреями-іммігрантами з України.

копперфильд

Девід Вільям Духовний — виконавець ролі агента Фокса Малдера в серіалі «Секретні матеріали». Батьки Девіда — українські євреї, родом з м.Львів.

Леонардо ДіКапріо  — бабуся артиста втекла в 1918 році з Одеси спочатку до Німеччини, а потім до Америки.

дикапр

Ахеджакова Лія Меджидівна — народилася в Дніпропетровську. Актриса театру і кіно, Народна артистка Росії.

ахеджакова

Роберт Максвелл — британський медіамагнат, видавець і власник газет, лорд, народився в Закарпатті.

Сталлоне Сильвестр  — голлівудський актор, режисер, сценарист, продюсер — правнук Троянди Лабович, емігрантки з Одеси. Пишається українським походженням.

сталлоне

Стівен Спілберг — знаменитий режисер, стверджує, що його бабусі і дідусі родом з України і його улюблена страва — український борщ.

спилберг

Семюель Голдвін — київський -торговець оселедцем став творцем і керівником кінокомпанії Metro-Goldwyn-Mayer. «Батько американського кіно».

Енді Уорхол (Андрій Варгола) — американський художник українського походження, культова персона. Вартість його картин — 100 млн $ «Вісім Елвісів» і 105 млн $ за »Срібна автокатастрофа»

Мілла Йовович — Ми́лиця Богда́нівна «Мі́лла» Йо́вович (англ. Milla Jovovich; серб. Milica Jovović; рос. Милица Йовович, нар. 17 грудня 1975,Київ) — американська акторка, модель, модельєр.

Цісик Квітка Володимирівна — американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламнихджинґлів у США, оперна і блюзова співачка. Пісня «Ти осяюєш моє життя» (англ. You Light Up My Life), яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року «Оскар» і «Золотий глобус» у категорії «Найкраща пісня до фільму», а також номінувалася на нагороду «Греммі» у категорії «Пісня року».