Плітки
Подобається

Професії українських зірок, про які ви не здогадувалися (ФОТО)

14/12/2015     Автор: admin
Професії українських зірок, про які ви не здогадувалися (ФОТО)

Більшість українських та світових знаменитостей, до того, як стати відомими та затребуваними, займалися зовсім не сценою, кіно чи шоу-бізнесом. А частенько мили посуд, продавали хот-доги, підробляли сторожами, шоферами. Хоча є й такі, що мали доволі шляхетні професії: вчителя, медика чи юриста.

 

383455184

Вєрка Сєрдючка  (Андрій Данилко) зовсім не мріяв про сцену. Він хотів бути піаністом. Мама навіть піаніно йому купила, але майбутня зірка до нього швидко охолола. Далі Данилко вирішив стати художником. І спочатку йому все вдавалося: училище закінчив, картини почав писати. Але й у цьому захоплені Данилко довго не затримався. Довго не роздумуючи, хлопець вирішив здобувати практичну професію і пішов до торгово-кулінарного училища.

b6f3d5691e8989e02be2f05581_914d0793

Лідер гурту "ТіК" Віктор Бронюк, перш ніж вийти на сцену з баяном, спробував себе у багатьох іпостасях. У дитинстві, як і Данилко, він мріяв стати художником, тож вступив у педагогічне училище на факультет образотворчого мистецтва. Але, за порадою батьків, які наполягли, що професія художника у нашій країні не є престижною, Бронюк вступив на історичний факультет Вінницького державного педагогічного університету.

"Після навчання мені запропонували працювати в управлінні сім'ї і молоді Вінницької міської ради, — розповів в одному з інтерв'ю "ВЗ" Віктор Бронюк. – Під час Помаранчевої революції з головою заліз у чиновницьку роботу, хотів працювати на благо держави. Побачивши мою відданість роботі, міський голова Вінниці запропонував мені стати головним спеціалістом відділу культури. Погодився, бо завжди прагнув бути ближчим до мистецтва. Але з дня на день все більше занурювався у музику, реалізовуючи одну зі своїх давніх мрій. Врешті-решт, зробив вибір на користь сцени, хоча досі залишаюсь радником міського голови Вінниці на громадських засадах".

yunakova_ava

Співачка Ольга Юнакова дитинство провела в бідності і рано втратила батьків, тож їй зі школи довелося самотужки заробляти гроші.

"Я росла в дуже бідній сім'ї, дуже рано втратила батька, потім серйозно захворіла мама, потім і мами не стало, тому я з 4 класу заробляла гроші сама", — розповіла співачка. "Я працювала нянею, доглядала близнюків, у той час мені платили 5 рублів і я була безмежно щаслива", — зізналася Ольга Юнакова.

ZQh_f1nF0Fc

Відомий музикант Гарік Кричевський з дитинства мріяв зовсім не про гітару та сцену, а про білий халат. Інакше і бути не могло, адже майбутній музикант зростав у родині медиків: тато – стоматолог, мама – педіатр, бабуся та дідусь також медики. Тож молодий Гарік здав документи в медичний, але вступив до медінституту з другої спроби. Навіть встиг попрацювати лікарем-рентгенологом у діагностичному центрі. Але паралельно Кричевський писав музику і в 1992 році навіть випустив свій перший сольний альбом.

108017

Медиком за освітою був і Андрій Кузьменко, лідер гурту "Скрябін". Хоча у дитинстві він мріяв стати водієм сміттєвоза, подорослішавши, все-таки обрав професію стоматолога. Однак працювати за фахом музикант не пішов.

skrypka03

Технічну освіту і мрії про кар'єру вченого у минулому мав відомий музикант Олег Скрипка.

"Я навчався в політехнічному інституті, у мене технічна освіта. Я хотів бути вченим, але паралельно завжди був музикантом. У Радянському Союзі не вважалося, що музикант — це справжня професія. В той вуз, у який я хотів поступити, мене не прийняли. Це був Московський фізико-технічний інститут, найпрестижніший в цьому профілі. Там був величезний конкурс — одне місце на двадцять чоловік. Я здав іспит. У мене був прохідний бал. А потім, щоб відсіяти зайвих людей, вони провели співбесіду. За фахом я відповів. А потім мені кажуть — а який сьогодні день, яке сьогодні свято? Я не знав. А це був день взяття Бастилії. Так я і пролетів", — розповів музикант. "Потім я дуже довго жив в районі площі Бастилії в Парижі. Грав там дуже багато концертів і заробив дуже багато грошей. Так я взяв свою Бастилію. А до цього я поступив в Києві в КПІ. Коли закінчив КПІ, пішов працювати в напрямку радіотехніки: космічні апарати, оборонка… І зрозумів, що в чотирнадцять років я міг помилитися. В дитинстві я читав про вчених, які відкривають космос, але щось я не побачив цих вчених. Моя робота не була оповита всією цією романтикою. Сумний побут радянського виробництва. А паралельно у мене дуже добре розвивалася музика. Я почав заробляти гроші. Мене почали запрошувати за кордон. Я сів, подумав і вирішив, що, напевно, я все ж буду професійним музикантом. Так воно і вийшло", — поділився виконавець.

826ca-kondratyuk-igor(1)

Популярний телеведучий і зірка телебачення Ігор Кондратюк починав свій трудовий шлях далеко не з шоу-бізнесу. Він закінчив фізичний факультет Київського національного університету і став фахівцем з оптики. На рахунку у Кондратюка чимало наукових статей. У 1996 році майбутній шоумен захистив кандидатську дисертацію. Незважаючи на теперішню популярність і повну зайнятість у розважальній сфері, телеведучий є співробітником відділу молекулярної біофізики.

58a3a1dbf37881d6bc20c0982b2261fb

Український музикант, лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук захистив дисертацію в Інституті фізики конденсованих систем НАН України на звання кандидата фізико-математичних наук. Тема роботи — "Суперсиметрія електрона в магнітному полі". Писав її артист "в перервах між звукозаписним сесіями і концертами", — випустивши навіть альбом "Суперсиметрія".