Зірка тижня
Подобається

100 років від дня народження Сінатри: найяскравіші факти з біографії

01/12/2015     Автор: admin
100 років від дня народження Сінатри: найяскравіші факти з біографії

Грудень, що наближається, знаменується 100-річним ювілеєм з дня народження видатного співака ХХ століття Френка Сінатри.

завантаження (2)


Виконавець безсмертних хітів New York, New York, My Way і Let it Snow прожив життя, оповиту легендами і таємницями. Журналісти "Сегодня" підібрали десять яскравих фактів з його біографії: 
1. Френк твердо вирішив стати співаком, коли побачив виступ Бінга Кросбі. Вже з 13 років майбутня зірка підробляла в невеликих барах свого міста Хобокен (Нью-Джерсі), виконуючи номера за допомогою укулеле — маленької музичної установки і мегафона. При цьому навчання він, природно, порядком закинув. Тому недивно, що в 16 років юного Синатру вигнали зі школи, і Френк до кінця життя залишався без будь-якого атестата або диплома, в тому числі і про музичну освіту (так-так, він не знав жодної ноти!). 

 

2. У Френка була шалена молодість — уже в 22 його вперше заарештували: в 1938 році Сінатру викрили у зв'язку із заміжньою жінкою, а в Америці 30-х це вважалося кримінальним злочином. Він саме почав виступати, як раптово все повисло на волосині. Історія замовчує, як саме Сінатрі вдалося уникнути кримінального покарання — в різних джерелах були названі і лояльність правоохоронців, і причетність до справи італійської мафії. Сам Френк після цього почав активно виступати в свінгових джаз-оркестрах трубача Гаррі Джеймса і тромбоніста Томмі Дорсі (1939-1942 рр.).
3. Перший успіх після виступів з ними запаморочив Френку голову, і він, особливо не замислюючись, що підписує з Дорсі довічний контракт. Коли Сінатра зрозумів, у що вляпався, було вже пізно — угоду скасувати було неможливо. Ситуацію вирішив мафіозі на ім'я Сем Джіанкана. Цей момент ліг в основу епізоду роману "Хрещений батько", через що вважається, що персонаж співака Джоні Фонтейна — це прототип Сінатри.
4. У 23 роки Сінатра одружився на своїй першій любові Ненсі Барбат. У них народилися троє діток, кожен з яких обрав справою життя музику або кіно. Старша дочка, Ненсі Сінатра, стала відомою співачкою, Френк Сінатра-мол. керував оркестром батька, а молодша дочка, Тіна, працює кінопродюсером.

 

5. Під час Другої світової війни Сінатра пройшов медкомісію при військкоматі, де його визнали непридатним до військової служби через пошкоджену при народженні барабанної перетинки. Через це, до речі, Френк погано чув, хоч нікому про це не говорив, і, дізнавшись про це, колеги диву давалися, наскільки чисто він співає. Сінатра був вже дуже популярний, а тому звісточка, що він не йде в армію, зацікавила журналістів. Зокрема, один кореспондент написав, що Френк відкупився від служби в армії, користуючись своїми зв'язками. Цей наклеп настільки розлютила співака, що той особисто знайшов того журналіста й побив.
6. В кінці 1940-х у Сінатри ситуація виявилася не з легких: розкрився його таємний роман з актрисою Авой Гарднер, дружина Ненсі тут же подала на розлучення, і понеслося… Френка звільнили з радіо, де у нього було своє шоу, відмінилися виступу в Нью-Йорку. Всі студії звукозапису, з яким у Сінатри були контракти, відмовили йому у співпраці. У підсумку в 34 роки Френк став нікому не потрібний, а в 1951 році через сильну застуду втратив голос. Все це настільки придушило артиста, що він навіть збирався покінчити з собою.
7. Через рік Френк опам'ятовується і відновлює концерти. Голлівудські продюсери звернули увагу на співака і запросили його спробувати себе в якості актора. Сінатра отримав невелику роль у фільмі "Відтепер і навіки століть" і несподівано отримав "Оскар" як кращий актор другого плану.

8. Після того як артист отримав "Оскар", його стали запрошувати в різні кінопроекти: "Людина із золотою рукою", "Маньчжурський кандидат", "Детектив". Також Сінатра зіграв в оригіналі фільму "11 друзів Оушена", і вже майже через півстоліття в римейку цієї стрічки його роль виконав Джордж Клуні.
9. Френк вирішив піти красиво: у 1971 році на благодійному концерті в Голлівуді він оголосив про закінчення кар'єри. Але незабаром все-таки повернувся (не зміг без сцени) — з одним зі своїх головних шедеврів New York, New York. Завдяки пісні Сінатра став єдиним співаком в історії, який повернув собі таку ж популярність і любов публіки, яку він мав 50 років тому.
10. Френк помер у травні 1998 року від серцевого нападу, йому було 82 роки. А через десять років після цього в Нью-Йорку, Лас-Вегасі і Нью-Джерсі надійшла у продаж нова поштова марка з портретом співака.