Зіркові скандали
Подобається

У харківському театрі прямо під час вистави на артистку впала завіса

09/11/2015     Автор: Ігор Нагорний
У харківському театрі прямо під час вистави на артистку впала завіса

 

Вчора в ХНАТОБі під час вистави "Травіата" на одну з артисток впала завіса. Жінку тут же відвезли до відділення швидкої допомоги, де їй зробили томограму і рентген. На щастя серйозних травм вдалося уникнути – артистка отримала забої голови і передпліччя.

Директор ХНАТОБу Олег Орищенко, НП сталася через протяг.

"Через різницю температур у глядацькій залі і за кулісами утворилася парусність інтермедійної завіси. Завіса зачепилася за ферму, обірвавлася і сповзла на сцену", – говорить Орищенко.

У театрі вже створили спеціальну комісію, яка буде розбиратися, як не допустити надалі повторення такої ситуації у старому приміщенні театру.

"Необхідна реконструкція будівлі, яка передбачатиме енергозбереження. Суть проблеми в тому, що в закулісній частині за проектної потужності майже не передбачені нагрівальні прилади, і там завжди температура нижча, ніж в залі. Через це всі завіси піддаються протягу. На жаль, ми не можемо робити завіси з клапанами, нас просто не зрозуміє глядач", – зітхає директор оперного театру.

За його словами, можливо, театру доведеться на якийсь час відмовитися від інтермедійних завіс і використовувати матеріал, який добре продувається.