ТОП-15 зіркових алкоголіків: від Адель до Харатьяна

07/11/2015     Автор: Ігор Нагорний
ТОП-15 зіркових алкоголіків: від Адель до Харатьяна

Здавалося б, життю знаменитостей можна тільки позаздрити — вони виблискують бездоганними посмішками з екранів, живуть в розкішних будинках і відвідують кращі вечірки. Ніяких проблем, ніяких турбот. Ось тільки для деяких ноша багатства і слави виявляється занадто важкою, і вони знаходять розраду на дні пляшки. 

Перед вами 15 зірок, про чий алкоголізм ви і могли і не підозрювати.

15. Юен МакГрегор

Актор зізнався, що раніше пив жахливо багато, але спогади про той час у нього тільки дуже райдужні. "Це були найкращі деньки", — згадує актор. Але після сорока МакГрегор все ж вирішив зосередитися на кар'єрі і більш корисному для здоров'я проведенні часу.

14. Дерік Віблі

У квітні 2014 вокаліста групи Sum 41 і колишнього чоловіка Авріл Лавін доставили до лікарні в стані сильного алкогольного сп'яніння. Музикант був без свідомості, його печінка і нирки були перевантажені від кількості випитого алкоголю і знаходилися на межі відмови. Зараз співак практично прийшов у норму, але тепер вчиться ходити заново в результаті майже повного виснаження м'язів.

13. Деніел Редкліфф

Коли зірці "Гаррі Поттера" виповнилося 18, його життя пішло під укіс. Він пив щодня, з'являвся п'яний на зйомках, замикався у будинку і знову пив. Він зав'язав у 2010 році, коли усвідомив, на що перетворився, і чим йому це загрожує. Актор зізнався, що здебільшого пив через страх перетворитися з зірки мультимільярдної франшизи на непримітний пункт чергового списку "Де ці діти-актори зараз".

12. Шайа ЛаБаф

У червні 2014 актора заарештували за порушення громадського порядку прямо в бродвейському театрі під час мюзиклу "Кабаре", де він своєю хуліганською поведінкою заважав глядачам насолоджуватися спектаклем. Коли п'яного ЛаБафа виводили із залу в наручниках, він виривався і кричав: "Та ти взагалі б***ь знаєш, хто я такий??". У поліцейській дільниці актор також не розгубився і плюнув служителю закону в обличчя. У підсумку його засудили до шести місяців обов'язкового лікування в реабілітаційному центрі.

11. Олена Перова

Олена Перова, колишня солістка групи Ліцей, не раз була помічена за водінням у нетверезому стані. Артистці приписують не тільки алкогольну, але й наркотичну залежність. Кілька разів у пресі з'являлися новини про спроби Олени покінчити життя самогубством, але співачка щоразу їх заперечує.

10. Зак Ефрон

Можливо, стрункою фігурою молодий актор зобов'язаний не стільки фізичним вправам, скільки своїй кокаїновій залежності, від якої він двічі лікувався в центрі реабілітації. Від пристрасті до кокаїну Ефрон позбувся, а ось любов до алкоголю придбав і, якщо вірити чуткам, зловживає досі.

9. Мел Гібсон

Кар'єра Мела Гібсона багата на скандали — довгий час у пресі його називали виключно "ласкавими" епітетами, начебто расиста-психопата. Наприклад, одного разу серед ночі він зателефонував своїй дівчині, обматюкав її за відвертий стиль в одязі і заявив, що вона заслуговує на те, щоб її згвалтувала "зграя чорних". А в 2006 році його зупинили за водіння у п'яному вигляді, за що він обсипав офіцерів поліції антисемітськими висловлюваннями. Пізніше актор публічно вибачився і зізнався, що його поведінка — результат боротьби з алкоголізмом, яка триває все життя.

8. Джонні Депп

У березні 2015 року сотні робочих зі знімального майданчика п'ятої частини "Піратів Карибського моря" були змушені зупинити роботу, тому що зірка проекту, Джонні Депп, поранив руку. Як це відбулося? Він зірвався після довгого періоду тверезості, напився з друзями і пробив кулаком скляні двері під час сварки з дружиною по телефону. Депп раніше вже лікувався від алкоголізму, але, схоже, йому це не дуже допомогло.

7. Тетяна Догілєва

Алкоголізм мало не зламав життя Тетяні Догілєвій — алкоголь став невід'ємною частиною її життя, вона вже не могла зупинитися, пару раз з'являлася нетвереза ??на зйомках. Їй перестали пропонувати нові ролі. "Я знаю, що таке пекло! Моє пекло — алкоголізм! І не дай бог кому-небудь пройти через це! Я просто не могла жити без горілки…" — зізналася Догілєва. Але завдяки підтримці дочки і за допомогою лікарів наркологічної лікарні вона все ж змогла позбутися залежності.

6. Адель

Серцеві страждання, які дозволили дівчині написати несамовиті пісні і зробили її суперзіркою, також привели її до важкої депресії та алкогольної залежності. "Одного разу перед виступом я напилася так сильно, що забула слова власних пісень… Це було жахливо", — зізналася співачка.

5. Бен Аффлек

За словами самого актора, алкоголізм завжди був проблемою в його родині. Протягом десятиліття актор безуспішно боровся з залежністю самостійно, але в 2001 році все ж здався і ліг в клініку. Лікування пройшло успішно, і Аффлек залишався тверезим ще десяток років, але щось, судячи з усього, пішло не так — нещодавно дружина актора, Дженніфер Гарнер, подала на розлучення, заявивши, що Аффлек знову взявся за старе.

4. Дмитро Харатьян

Дмитро Харатьян страждав від алкогольної залежності з молодого віку. Був період, коли на всіх публічних заходах Харатьян з'являвся на неабиякому підпитку. Згубна звичка Дмитра мало не зруйнувала його шлюб, але акторові вдалося взяти себе в руки і відмовитися від спиртного.

3. Роберт Дауні-молодший

Зараз Дауні — найбільш високооплачуваний актор Голлівуду і зірка найпопулярніших блокбастерів. Але був час, коли через проблеми з алкоголем актора ніхто не хотів наймати на роботу. Його алкоголізм був настільки серйозним, що одного разу в 1996 році сусідка Дауні викликала поліцію, виявивши актора в п'яній відключці у спальні її 11-річної дочки.

2. Алек Болдуін

Алек Болдуін приєднався до групи Анонімних алкоголіків, коли йому було 26. Зараз акторові 57, і вже більше 30 років він є абсолютно непитущим. Він зізнається, що в його житті було два яскравих моменти, які змусили його усвідомити проблему: перший був у 1983 році, коли він їхав по шосе і пив вино зі стаканчика прямо за кермом. Він тоді озирнувся по сторонах і усвідомив, що в сусідніх машинах люди з таких самих стаканчиків п'ють зовсім не алкоголь, а каву або газовану воду. Іншим разом він зловив осудливий погляд від власника залу ігрових автоматів, де актор проводив більшість ночей.

1. Меттью Перрі

Хоча на його залежність дійсно сильно вплинула скажена слава, яку приніс йому серіал "Друзі", актор каже, що був алкоголіком ще до його початку. "Я ніколи не приходив на роботу під кайфом — я приходив з моторошним похміллям", — зізнався Перрі. За його словами, про його залежність знали всі оточуючі, хоча він і намагався приховувати її, як міг. Актор зізнався, що популярність також і допомогла йому впоратися із залежністю — йому просто перестали наливати в барах, жорстко аргументуючи це: "Я щойно прочитав, що вам не можна пити".