Новини про зірок
Подобається

Злата Огневич розповіла про корупцію в українському шоу-бізнесі (ВІДЕО)

12/10/2015     Автор: Ігор Нагорний
Злата Огневич розповіла про корупцію в українському шоу-бізнесі (ВІДЕО)
Співачка і народний депутат від Радикальної партії Злата Огневич пообіцяла допомогти українським артистам отримати легальний заробіток від випуску синглів і альбомів. З відповідною заявою вона виступила з трибуни Верховної Ради 9 жовтня.
 

1410761693_1368883329_36684_2_640x480

 
Нардеп нагадала, що заробляти артисти можуть тільки завдяки корпоративам. Однак через кризу концертів стало менше, а можливість фінансувати свою творчість стрімко зменшилися, додала вона.
 
"Сьогодні хотіла б звернутися до всіх тих, хто в нашій країні виробляє інтелектуальний продукт. До всіх тих, хто виробляє культурний продукт, тим самим, збагачуючи державну скарбницю України. На жаль, ці люди нічого за свою працю сьогодні не отримують. На ринку авторського права склалася ситуація, коли кошти не відраховуються. Сьогодні в Україні зареєстровано близько дев'ятнадцяти ОКУ, реально працюючих з них набереться не більше половини. Чим займається друга половиная вам скажувони крадуть гроші. На ці вкрадені гроші купують собі будинки та яхти, вони задіяні в корупційних схемах. Ці гроші повинні отримувати творчі люди, які створюють культурний продукт в Україні", — сказала Огневич.
197289
Злата Огневич запропонувала рішення проблеми діячів української культури:
"Необхідно створити статус уповноваженої організації ОКУ, кожна з цих ОКУ буде працювати в своєму напрямку, наповнюючи державну скарбницю, відраховуючи податки, створюючи нові робочі місця, залишаючи гроші всередині України, а не виводячи їх в офшорні зони. Я пропоную повністю ліквідувати УААСП, це "Українське агентство авторських і суміжних прав", яке вичерпало себе і дискредитована у відносинах з авторськими правовласниками". Співачка також закликала парламентарів проголосувати за законопроект, який допоможе підтримати творчих людей і культурне майбутнє України".
 
Пізніше Злата Огневич прокоментувала свою мову на своїй сторінці в Facebook.