Новини про зірок
Подобається

Фільм «Майдан» отримав головну нагороду німецького кінофестивалю

07/10/2015     Автор: Ігор Нагорний
Фільм «Майдан» отримав головну нагороду німецького кінофестивалю

Документальна стрічка “Майдан”, яка висвітлює події в України з грудня 2013 року по лютий 2014, отримала гран-прі 9-о Міжнародного фестивалю фільмів про права людини в Нюрнберзі, разом з грошовою премією у розмірі 2500 євро.

2

Майдан 49-річний Сергій Лозниця, відомий роботами Щастя моє (2010) та в Тумані (2012) знімав разом з оператором Сергієм Стеценко. Режисер, який проживає у Німеччині, наприкінці 2013-о року призупинив роботу над стрічкою про Бабій Яр та почав знімати документальну сагу про Євромайдан. Камера по кілька хвилин стоїть на одному місці, демонструючи масу людей, що проходять повз. Стрічка документує не всі події трьох зимових місяців, що вразили Україну та світ, але неймовірно передає атмосферу того часу.

завантаження

Майдан заворожує глядача, навіть далекого від революційних подій. За 130 хвилин стрічки – до речі, спільного виробництва України та Нідерландів – Лозниця детально показав те, що зараз прийнято називати “народженням нації”. Вперше Майдан було показано в травні 2014-о року на Міжнародному кінофестивалі в Каннах. Прем`єра в Україні відбулася у липні минулого року.

завантаження (1) images