Як у Голлівуді знімають чуттєві поцілунки

02/10/2015     Автор: Ігор Нагорний
Як у Голлівуді знімають чуттєві поцілунки

Серед безлічі способів висловити свої почуття, поцілунок, мабуть, є найдієвішим.

16

Якими б не були поцілунки — пристрасні, ніжні або дружні — всі вони змушують відчувати сильні емоції і запам'ятовувати кінообрази назавжди.

На що тільки не йдуть режисери, щоб зробити цей момент фільму більш ефектним і незабутнім. Для більшої виразності Сем Реймі в кінематографічний дощ додав молоко, а Шерон Магуайр змусив бігати по засніженій вулиці напівголу Рене Зельвегер. У деяких випадках з поцілунками тягнуть до останнього, як у фільмі "Амелі", або, як в "Титаніку", поміщають головних героїв на ніс корабля. І хоча всі розуміють, що всі ці прийоми — лише потужний режисерський гачок для романтиків, саме такі сентиментальні моменти запам'ятовуються найбільше.

"Мої чорничні ночі": Нора Джонс і Джуд Лоу

20

На прес-конференції, присвяченій показу фільму в Каннах, режисер пояснював, наскільки був важливий для нього поцілунок героїв: Елізабет спить, Джеремі злизує з її губ білу краплю вершків. Перш за все, Вонг Кар-Вай боявся виявитися смішним: він розумів, що подібний поцілунок має зовсім різний сенс для азіата і для європейця. На зйомках Кар-Вай пропонував Лоу прибрати пальцем вершки з губ дівчини, але практично вся знімальна група збунтувалася. Побоювання режисера виявилася марними — поцілунок вийшов дуже чуттєвим і красивим. І якщо фільми називають картинами, то кадр, де Джуд Лоу цілує Нору Джонс, просто проситься в рамку.

"Людина-павук": Тобі Магуайр і Кірстен Данст

 

Романтична сцена під дощем, про зйомки якої актори дали чимало інтерв'ю, отримала спеціальний приз від MTV за кращий поцілунок. У сцені, де Людина-павук і Мері Джейн вперше поцілувалися, йде дощ. Дощ зробили спеціально з води і молока, щоб він виглядав ефектніше. У цьому ж році в номінацію "Кращий поцілунок" потрапили, але залишилися без призу, Леонардо ДіКапріо і Кемерон Діаз ("Банди Нью-Йорка"). А там, до речі, теж є на що подивитися.

"Матч Пойнт": Джонатан Ріс-Майерс і Скарлетт Йоханссон

22

За великим рахунком, режисерська робота Вуді Аллена — це довга історія про велику брехню і муки вибору. Однак, фрагмент, де тренер з тенісу цілується з нареченою свого друга, трохи відволікає глядача від сумних роздумів.