Авто з ліжком та відра рваних газет: незвичайні райдери зірок

02/10/2015     Автор: Ігор Нагорний
Авто з ліжком та відра рваних газет: незвичайні райдери зірок

Перш ніж артист вийде на сцену, організаторам концертів доводиться створити йому для цього всі необхідні умови. Умови ці менеджери ретельно прописують у райдерах, а невиконання будь-якого капризу зірки загрожує великими проблемами і навіть відмовою від виступу. 

picturepicture_4832393047904_38476

 

Макс Барських

У його гастрольному райдері немає жорстких вимог до авто — головне, щоб воно було … з двоспальним ліжком. Виявляється, це зовсім не примха, а необхідність артиста-сови, який через нічні концерти постійно недосипає. Також менеджмент Барських просить надати артисту чорний маркер, причому обов'язково на водній основі (щоб не забруднити руки), а також десять білих аркушів формату А4. Все це потрібно, щоб Макс склав програму для своїх музикантів, оскільки вона змінюється перед кожним виступом. Крім цього менеджмент співака категорично забороняє вхід в гримерку стороннім особам, включаючи організаторів, і сам Макс після виступу в клубі не залишається тусити там з друзями.

f_14236512761424449019

 

Іван Дорн

Райдер артиста виявився найпатріотичнішим: одна з вимог свідчить, що організатор повинен зустріти артиста в точці прибуття із надувними кульками, переважно синього і жовтого кольорів, а в гримерку надати десять магнітів з символікою міста, в якому він буде виступати. Також Дорн просить виключно нові рушники, а також п'ять пар білих коротких шкарпеток.

Snimok-e-krana-2015-01-23-v-15.08.29-1

Ще співак категорично не сприймає для пересування по місту джипи і не фотографується навіть з "авторитетами, бандитами, меценатами, депутатами та їхніми родичами". Менеджер Дорна акцентує увагу на тому, що до моменту приїзду артиста в "бойовій готовності" повинні бути не тільки сцена, звук, світло, але і весь технічний персонал. Так, світлорежиссер і звукорежисер повинні "знаходитися на робочих місцях і бути обов'язково тверезими".

 

Вєрка Сердючка

Для Андрія Данилка дуже важливо, щоб транспорт, на якому його зустрінуть в місті, де він буде виступати, був з інтелігентними і з мовчазними водіями. У їжі артист невибагливий, але бутерброди вимагає виключно з чорним хлібом. Крім цього Данилко потрібні два особисті охоронця зі своїм транспортом, які будуть його супроводжувати протягом всього перебування в місті.

24102297

Найкумеднішою вимогою виявилася наявність в гримерці артиста цілих 100 примірників газет! Як з'ясувалося, вони потрібні для номера на пісню "А я йду така вся …" — коли балет виносить відра з порваними заздалегідь газетами і викидає їх в зал під час виступу, що викликає фурор у публіки.

 

Нагадаємо, Тіна Кароль відмовилася від зіркового статусу та дорогих забаганок у своєму райдері.

 

Оля Полякова

Співачка здивувала неординарним підходом до складання райдера. Так, суперблондинка не погодиться виступати, якщо організатори концерту не забезпечать їй пересування містом "на трійці гнідих в оточенні зграї хортів". А ще зазначено, що Оля подорожує виключно в компанії своєї кізоньки Гретхен.

"У гримерці, на спеціальній кормовій іменній тарілці, повинні бути заготовлені молоді стебла грубих трав і соковите листя молодого дуба для моєї улюблениці", — наголошується в райдері співачки.

І наостанок Полякова додає, що після ознайомлення з райдером його необхідно згодувати ведмедям.

650523_2_w_590

Цей варіант райдера, звичайно ж, жартівливий: його менеджмент Полякової розсилає організаторам концерту, щоб поліпшити їм настрій. А в реальності ж Оля вимагає дзеркало в повний зріст не менше 250 см у висоту (зріст співачки 180 см + підбори 15 см + кокошник 50 см), винятково французьку мінералку, три білосніжних рушники і пляшку елітного рожевого шампанського в гримерку.

 

 

Наталія Могилевська

Райдер артистки складений практично у формі юридичного документа, і вимагає в кінці підпису відповідальної особи. При цьому в ньому є вимоги, оформлені і в жартівливій формі:

"Обладнання фірм "Електроніка" і вітчизняних "Кулібіних" не пропонувати".

1344949335_381

Обов'язкова наявність алкоголю передбачено лише в гримерці колективу — сама ж артистка просить їй надати червону ікру й варену ковбасу. У її райдері немає жорстких вимог до готелю, а пункт щодо вимог до транспорту для пересування по місту перебування відсутній зовсім.

 

Alyosha

383830808

Мабуть, найневибагливіша артистка на українській естраді, райдер якої складається лише з необхідних речей. Головна вимога до готелю — щоб він був не нижче рівня трьох зірок, знаходився недалеко від концертного майданчика, а в номері була гаряча і холодна вода. У засобах пересування все теж без надмірностей — тільки мікроавтобус для всього колективу. Більше того, солістка навіть готова провести ніч в купе з колективом, у разі пересування на поїзді. З провізії та напоїв — всього лише одна пляшка віскі й чай-кава в гримерку. Також групі потрібні продукти на $ 100: менеджмент співачки готовий сам все придбати за умови компенсації витрат.